vrijdag 12 mei

Reünie De Hoeksteen
19.30 uur, Wijk en Aalburg, Kerkverreweide 61. Basisschool De Hoeksteen in Wijk en Aalburg viert een bijzonder jubileum, want dit jaar bestaat de school maar liefst 50 jaar. Om dit heugelijke feit te vieren, wordt er op vrijdag 12 mei 2023 een grote reünie georganiseerd op de school zelf. Alle oud-leerlingen, oud-collega's en oud-leerkrachten worden van harte uitgenodigd. Aanmelden kan via www.dehoeksteencbs.nl.

zaterdag 13 mei

Voorjaarsverkoping
09.00 uur, Werkendam, Calandstraat 7. Op zaterdag 13 mei vindt er een voorjaarsverkoop plaats bij de zendingswinkel aan de Calandstraat 7 te Werkendam van 09.00 tot 14.00 uur. Naast boeken en tweedehands artikelen, worden er ook perkgoed verkocht. Naast de verkoop kun je genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met iets lekkers erbij, of proeven van de versgebakken pannenkoeken. Ook is het mogelijk om oud ijzer in te leveren. De opbrengst van de verkoop gaat naar de GZB en IZB.

Hugo de Groot op Loevestein
10.00 uur, Poederoijen, Slot Loevestein, Loevestein 1. Tijdens de Canondagen op 13 en 14 mei keert Hugo de Groot terug naar Loevestein en zal hij bij het Canon sleutelstuk, de boekenkist, graag jouw vragen beantwoorden en vertellen over zijn gevangenschap.

zondag 14 mei

Workshop Quickstep
13.00 uur, Nieuwendijk, Dorpshuis Tavenu, Singel 16A. Speciaal voor dansliefhebbers wordt er voorafgaand aan de dansmiddag een workshop Quickstep gegeven. Onder leiding van dansleraar René en zijn vrouw Charlotte, leren bezoekers van 13.00 tot 14.30 uur de basistechnieken van de Quickstep. Aanmelden kan via sonjavanderleur39@gmail.com. Daarnaast draait men een gevarieerd dansprogramma.

donderdag 25 mei

Kennismaking Vrijmetselarij
19.30 uur, Gorinchem, Molenstraat 75. De Vrijmetselaarsloge Orde & Vlijt in Gorinchem nodigt alle geïnteresseerde mannen uit de regio uit voor een voorlichtingsavond over vrijmetselarij op donderdagavond 25 mei. Mannen vanaf 18 jaar die serieus geïnteresseerd zijn in deze levenshouding zijn van harte welkom.

zondag 4 juni

StoryTrail Theaterwandeling
10.30 uur, Gorinchem, Jan van der Heyden-lantaarn, Kriekenmarkt. Theatergezelschap Stadsavonturen presenteert op zondag 4 juni de StoryTrail stadswandeling Gorinchem. Tijdens deze bijzondere rondleiding beleef je samen met verhalenverteller Hubertus de historische verhalen van de stad. Reserveren kan via www.storytrail.nl/stadswandeling/gorinchem.

woensdag 7 juni

MamaCafé Altena
09.30 uur, Kinderopvang Buitengewoon, Raadhuisplein (zijkant van het gebouw), Woudrichem. Iedere eerste woensdag van de maand komen (aanstaande) ouders samen in het MamaCafé. Loes Frings van Soterios EHBO- en BHV-cursussen komt deze ochtend langs om meer te vertellen over EHBO aan baby's en kinderen. Kijk voor meer informatie op www.mamacafe-altena.nl.

vrijdag 16 juni

Boekenbeurs in Sleeuwijk
19.00 uur, Sleeuwijk, Ontmoetingskerk, Notenlaan 69. Binnenkort kunnen alle boekenliefhebbers uit de regio hun vakantie-inkopen weer doen bij de 25e editie van de Boekenbeurs Sleeuwijk. Op vrijdag 16 juni van 19.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag 17 juni van 10.00 uur tot 15.00 uur staan de deuren open van de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk, Notenlaan 69.