Alzheimercafe Altena verplaatst

ALMKERK • Het Alzheimercafe Altena van 15 mei is verplaatst naar 22 mei. Van 19.30 tot 21.00 uur vindt een presentatie plaats, met als thema 'De fases van dementie en de begeleiding daarbij'. Inloop in 't Wapen van Emmickhoven te Almkerk (Brugdam 5) is vanaf 19.00 uur.


Gered gereedschap

HANK • In Hank wordt gebruikt gereedschap ingezameld. Afgeven kan op zaterdagmorgen tussen 09.30 en 11.30 uur bij de parochiezaal (ingang kerkhof), Kerkstraat 15A in Hank. 

De geheel gereviseerde spullen gaan naar de derdewereldlanden. Gevraagd worden gereedschappen voor houtbewerking en meubelmakerij, metaalbewerking en lassen, autoreparatie en -onderhoud, leerbewerking en schoenmakerij, bouwen en metselen, elektrotechniek, loodgieterij, naaimachines en toebehoren. Zeer welkom zijn bankschroeven, multimeters en tafelslijpmachines.

In Hank worden ook brillen, postzegels (ook verzamelingen) en mobieltjes ingezameld.


Cursus over dementie

GORINCHEM • Rivas ledenorganisatie organiseert in samenwerking met Gemeente Gorinchem vanaf donderdag 1 juni de cursus Dementie, en nu? 

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers van iemand met dementie. De deelnemers worden in een groep van maximaal tien personen professioneel begeleid. Zij doen nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden op die hen helpen beter het hoofd te bieden aan de soms uitdagende zorgsituatie. De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van 10.00 tot 12.15 uur en vindt plaats in Gemeenschapshuis De Bogerd, Willem de Vries Robbéweg 100 in Gorinchem. Aanmelden kan via www.rivas-ledenorganisatie.nl, of telefonisch via Mantelzorgsteunpunt Gorinchem: 0183-659 540.