Tweemaal brons voor Danisha van Mourik

HANK • Op het Nederlands Kampioenschap turnen heeft Danisha van Mourik uit Hank tweemaal brons veroverd. Dit deed zij op het onderdeel vloer en op de seizoensallround klassering.

Danisha kwam dit seizoen voor het eerst uit in de eerste divisie, met haar overstap naar BredaGym. Daarmee kwam deze prestatie dit seizoen dus als een mooie verrassing en goed perspectief voor de toekomst.

Van Mourik startte haar meerkampfinale met een val van brug. Dit was even flink balen, maar ze wist zich knap te herpakken en op de andere drie toestellen sterke oefeningen te tonen. Hierdoor eindigde ze op de vijfde plaats allround met 45,233 punten.

Stabiele lijn

Over alle vijf de wedstrijden die geturnd zijn bij de junioren eerste divisie liet Danisha daarin een stabiele lijn zien, met alle wedstrijden een top-6 klassering. Een mooie verrassing was het dan ook dat ze daarmee voldoende punten had gescoord voor een derde plaats in het eindklassement.

Beste oefening

De volgende dag mocht Danisha aantreden op twee toestelfinales. Brug en vloer. Op brug toonde ze een goede oefening, maar hier komt Danisha nog moeilijkheidswaarde te kort voor een plek op het podium. Op de vloer draaide ze een van haar beste oefening van het seizoen, en met 11,933 zat zijn nog geen 0,1 punt van het goud af.

Het brons was dan ook verdiend voor Danisha van Mourik.


Jeugdzeilen WSV Woudrichem gaat door

WOUDRICHEM • Het was nog even spannend of de zeillessen dit jaar wel door zouden kunnen gaan, maar gelukkig is dat gewoon het geval.

Naar aanleiding van het overleg op 20 april zijn er voldoende nieuwe vrijwilligers bij gekomen om de zeillessen weer te kunnen organiseren. Dat is goed nieuws, want het zou zonde zijn geweest als de sinds 2007 bestaande traditie van zeillessen op de zondagochtend zomaar zou verdwijnen. Nu de zeillessen doorgaan kunnen kinderen zich ook weer opgeven. WSV Woudrichem is een CWO erkende zeilschool. 

Het CWO keurmerk staat voor veilige en goede zeillessen. De vloot van de vereniging bestaat uit optimisten, lasers en polyvalken. Aanmelden kan via de website van WSV Woudrichem: www.wsv-woudrichem.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de zeillessen.