Djezz van Biesen moet noodgedwongen toekijken met een blessure.
Djezz van Biesen moet noodgedwongen toekijken met een blessure. Foto: Jan Noorlandt

'Toekijken, ik baal er goed van'

Dussen • Djezz van Biesen is dit seizoen niet meer inzetbaar bij Dussense Boys door een gebroken rib. Sneu voor de jonge Van Biesen en Dussense Boys waar het alle hens aan dek is om het vege lijf in de vierde klasse nog te redden.

Voor de duidelijkheid legt Djezz van Biesen nog eens uit wat hem overkwam in de wedstrijd tegen Baardwijk. “Ik viel met mijn rug op de hiel van een tegenstander en zodoende heb ik een rib gebroken”, vertelt hij. Het is wel sneu voor de jonge Dussenaar. “Dat kan je wel zeggen. Dan sta je net vast in de basis en dan gebeurt er dit. Ze schatten dat het herstel zes tot twaalf weken gaat duren. Op zich voel ik me wel weer goed, maar het doet wel pijn. Ik ben er bang voor, dat ik dit seizoen niet meer in actie kom. Daar baal ik heel erg van, maar ja, er is weinig wat ik er aan kan veranderen.”

Hecht

De 20-jarige Van Biesen zit heel zijn leven al bij Dussense Boys en is hecht met de kasteelclub. “Het dorpsgevoel vind ik wel mooi. Het is heel kleinschalig, maar dat heeft juist zijn charmes. Het mooie bij ons is ook dat we van alles wat hebben. We hebben een aantal jongens, die best wat ervaring hebben zoals Mart van Mook, Bob Leemans, André Segeren en mijn neef Wesley van Biesen. En je hebt hele jonge jongens, die net binnen komen stromen zoals Sem van Tilburg, Sem Heijmans, Wessel de Been en Luc de Rooij. We zijn ook erg hecht en doen ook regelmatig activiteiten met elkaar. De meeste zijn ook met elkaar bevriend en we gaan ook met elkaar op stap.” Of hij ooit weg zou gaan bij Dussense Boys? “Nee nooit”, klinkt het resoluut. “Dat heeft twee redenen. Ten eerste zou ik niet voor een andere club willen voetballen en ten tweede ben ik niet goed genoeg om bij een andere club te gaan voetballen.”

Actief

“Ik draai al een paar jaar mee, maar ben nog nooit zo actief geweest bij de selectie als dit seizoen”, vervolgt Van Biesen, die op 18-jarige leeftijd al debuteerde in het eerste elftal bij Dussense Boys. “Ik zweefde altijd tussen het eerste en het tweede elftal in. Het was bij het tweede spelen of bij het eerste elftal op de bank. Sinds dit seizoen mag ik vaak invallen en door schorsingen, blessures en dergelijke ben ik de laatste tijd basisspeler. Mijn man verdedigen is mijn sterke punt. Als de situatie het toelaat, heb ik er ook wel een houtje van op te komen en fanatiek ben ik zeker, want ik wil graag winnen. Een sterk punt van ons team is de passie en de beleving, al wil dat dit seizoen niet altijd lonen”, aldus de 20-jarige verdediger, die zijn meters maakt als rechtsback. “Ik ga ook nooit met tegenzin naar de wedstrijden. In de groep ben ik wel aanwezig, maar ik heb er ook een handje van om de kat uit de boom te kijken. Dat doe ik ook in het veld. Ik kijk waar de sterke punten van mijn tegenstander liggen en daar pas ik mijn stijl op aan.”

'Ik viel met mijn rug op een hiel en zodoende heb ik een rib gebroken'

Risicogebied

In Dussen zal niemand ontkennen dat het een zwaar seizoen is voor de ‘Boys’. Ook Djezz van Biesen niet. Het ziet er niet goed uit met de vierde plaats van onderen. Twee ploegen degraderen direct en drie ploegen moeten de nacompetitie in voor degradatie. “Het is geen makkelijk seizoen voor ons. We hadden de insteek om het doelpuntenrecord te verbreken, maar dat is niet helemaal volgens plan gegaan. Het is een zware competitie. We hebben ook veel jeugdige spelers in de ploeg, die erbij zijn gekomen. Dat is ook een beetje passen en meten, hoe die zich in het team plaatsen en waar hun kwaliteiten liggen. We hebben ook regelmatig de koppen bij elkaar gestoken, al was dat aan de uitslagen niet helemaal te zien. Verder proberen we elkaar ook op te peppen. Dat doen we elke week wel, maar het ging niet en dan zitten we nu met de gebakken peren, want we zitten flink in het risicogebied.”

Vertrouwen

Vlak na de winterstop veerde Dussense Boys even op met een 4-1 overwinning tegen Jong Brabant. “Dat was onze beste wedstrijd van het seizoen. Zeker als je bedenkt, dat Jong Brabant het goed doet in de competitie. Wij speelden thuis, dat scheelt ook.” Het lek bleek echter nog niet boven. De wedstrijden tegen GSWB met 5-1 en Blauw Wit’81 met 6-3 gingen vervolgens verloren en Dussense Boys pakte alleen nog een driepunter tegen Raamsdonk met 2-4 en schraapte een punt binnen tegen de concurrenten VCB en Audacia. “Het baart ons wel zorgen, maar we hebben 2-2 gespeeld tegen Baardwijk wat op zich ook een geduchte tegenstander is. Er waren wel wat pijntjes en schorsingen en ik viel zelf uit met een gebroken rib. Het was het hoogst haalbare. We hebben nu nog twee wedstrijden. Als ik naar het programma kijk met Right’Oh en Were Di, dan ben ik er zeker van, dat we daar punten tegen kunnen halen. Die punten zijn ook belangrijk voor ons voortbestaan in de vierde klasse. Ik heb er wel vertrouwen in, dat het nog goed komt”, besluit Djezz van Biesen, die zeker wel van plan is te gaan kijken bij zijn ploegmaten. “Daar ben ik wel voor in de ‘mood’.”