Bevrijdingsherdenking in Babyloniënbroek

Babyloniënbroek • Op Bevrijdingsdag 5 mei van 20.00 tot 21.15 uur is er een heel bijzondere bevrijdingsherdenking in de kerk van Babyloniënbroek. Deze avond is opgezet rond de erfenis van de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer (1906-1945).

Bonhoeffer raakte al vroeg betrokken bij het verzet tegen Hitler en het nationaal-socialisme. Hij had een scherpe blik en voorzag al bij de machtsovername door Hitler in 1933 welke demonische geest er in de ideologie van het nazisme huisde. Uiteindelijk kostte hem dat het leven. Enkele weken voor de Duitse capitulatie werd hij om het leven gebracht in het concentratiekamp Flossenbürg. ProgrammaHet programma begint om 20.00 uur. Tijdens deze avond luisteren we naar teksten van Bonhoeffer zelf, naar gedichten van hem en naar fragmenten uit zijn geschriften. We zingen liederen die hem lief waren en we horen muziek waaraan hij verknocht was. De muzikale invulling van deze avond komt van Marjolein de Wit (fluit), Anja van der Maten (hobo) en Pim Schipper (orgel): stuk voor stuk namen die garant staan voor hoogstaande muziek. Ds. Louis Wüllschleger voorziet de teksten van Bonhoeffer van inleidingen en hij verzorgt ook verder het gesproken woord. Na afloop van het programma is er gelegenheid om na te praten bij koffie en thee.

Aanmelding

Het is in verband met de logistiek goed dat u zich even aanmeldt. Dat kan via psalmenwandelingen@gmail.com. Ook op de Facebookpagina Psalmenwandelingen kunt u verdere informatie lezen. De toegang tot deze avond is gratis. Dat kan omdat enkele sponsoren de kosten van deze avond royaal voor hun rekening hebben genomen. Het college van kerkrentmeesters van de Hervormde gemeente in Babyloniënbroek stelt de kerk gratis ter beschikking. Op deze manier is er ruimte om een collecte voor een goed doel te houden. Dat is deze keer het werk van de stichting Brood voor weeskinderen. Deze stichting is opgericht door onder anderen Anton Vos uit Babyloniënbroek: antonievos@hetnet.nl.