• De jaarmarkt van vorig jaar werd drukbezocht.
• De jaarmarkt van vorig jaar werd drukbezocht. Foto: Jan Noorlandt

Bruisende jaarmarkt Wijk en Aalburg

WIJK EN AALBURG • Het centrum van Wijk en Aalburg gaat op zaterdag 17 juni, de dag voor Vaderdag, weer bruisen. Op die dag vindt de 39e editie van de jaarmarkt plaats, waar jong en oud van alles kunnen beleven. De organisatie verwacht evenveel drukte als vorig jaar, met ruim 150 kramen en 250 meter op de rommelmarkt en warenmarkt en een grote variatie aan kraampjes en activiteiten.

Op dit moment hebben zich al 47 kramen aangemeld voor de rommelmarkt, terwijl de teller voor de warenmarkt al op 62 kramen staat. Daarnaast is er al 199 strekkende meters bezet.Bedrijven kunnen zich nog aanmeldenOpgeven voor de rommelmarkt en warenmarkt kan nog steeds via de website van Jaarmarkt Wijk en Aalburg (www.jaarmarktwijkenaalburg.nl) tot uiterlijk 1 juni 2023. De organisatie adviseert om er snel bij te zijn, want vol is vol. De rommelmarkt vindt weer plaats bij Maaswaarden Ouderenzorg, terwijl de warenmarkt te vinden is bij de winkels aan De Galerij, Markt en in de Anjelierstraat.
Bedrijven die graag in de schijnwerpers willen staan, kunnen zich bij HH-Productions uit Andel melden voor een advertentie of advertorial in de Jaarmarktkrant, die op 8 juni als bijlage bij deze krant verschijnt.Veel te doen voor publiekVoor het publiek belooft de nieuwe editie van de jaarmarkt een feest van herkenning te worden. Zo zal visboer Dries van den Berg uit Apeldoorn weer aanwezig zijn, maar zullen ook de poffertjeskraam, Oorlogsmuseum Veen en verschillende kledingkramen een plekje innemen. Daarnaast zijn er Tupperware-producten, bloemen, groente en fruit, beddengoed en nog veel meer te verkrijgen. Er zullen ook veel nieuwe kramen en activiteiten op de Jaarmarkt te vinden zijn. Welke dit precies zijn, houdt de organisatie nog even geheim. Via de Jaarmarktkrant, Facebook en Instagram zal men dit kenbaar maken.

Vier optredens

De jaarmarkt duurt van 10.00 tot 18.00 uur, terwijl het Horecaplein nog een paar uurtjes langer geopend blijft. Op het Horecaplein kunnen bezoekers genieten van een hapje en drankje en kunnen ze plaatsnemen aan één van de picknicktafels. Vanaf deze plek is het ook mogelijk om te genieten van muzikale optredens. Om 11:00 is er voor de kinderen tussen 4-12 jaar een optreden van Kindertheater Sander Ketels. Vanaf 16.00 uur treden vier verschillende artiesten op. Hun namen worden de komende weken onthuld via de eerder genoemde social media-kanalen van de jaarmarkt. Dat FeestDJ Aaike zal optreden mag alvast bekendgemaakt worden. De dj, die oorspronkelijk uit Aalst komt, was tijdens vorige editie van de jaarmarkt ook al te gast.

Vrijwilligers nodig

Om alles in goede banen te kunnen leiden, is de organisatie nog op zoek naar een aantal vrijwilligers. Ze zoeken onder andere vrijwilligers voor de op- en afbouw van de markt, het bijhouden van de toiletwagen en het bemannen van de bar. Er is dus genoeg te doen.


Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd zich als vrijwilliger aan te melden via info@jaarmarktwijkenaalburg.nl.