Derde positie lijkt een zekerheid voor ZVDO'74

REGIO • De heren van ZVDO'74 speelden afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Nuenen in Eindhoven. De ploegen waren elkaar dit seizoen door omstandigheden nog niet tegengekomen. Met de 6-11 overwinning op Nuenen lijkt de derde positie op de ranglijst een zekerheid voor ZVDO'74.

Hans Bak en Lou Goedel begeleidden het eerste van ZVDO'74 en beide ploegen waren vastbesloten om te winnen. Het eerste balbezit was voor Nuenen en al snel stonden zij op een 1-0 voorsprong. Arie Stuij maakte kort daarna de gelijkmaker en Emiel Goedel bracht ZVDO'74 op voorsprong met 1-2.

De scheidsrechters hielden het spel kort en na veel geworstel scoorden Jeroen Robertus en Emiel Goedel beide nog een keer. De thuisploeg gaf echter niet op en scoorde nog twee keer, waardoor de stand 3-4 werd. Maar ZVDO'74 liet zich niet uit het veld slaan en scoorde nog een keer, waardoor het 3-5 werd.

In de derde periode scoorde de thuisploeg opnieuw, maar Mathé van Noorloos maakte zijn 46ste doelpunt van dit seizoen en bracht ZVDO'74 weer op voorsprong met 4-6. Een stoeipartij in het water resulteerde in een derde uitsluiting voor een speler van Nuenen, die vervolgens het bad moest verlaten met rood.

In de vierde periode maakte Jeroen Robertus zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en bracht de score op 6-10. Jan Willem Vaneker scoorde het laatste doelpunt en bracht de eindstand op 6-11. Met deze overwinning staat ZVDO'74 op de derde positie in de ranglijst, vrijwel gelijk met De Schelde. Op vrijdag 22 april spelen de heren om 20.45 uur thuis tegen de ongeslagen nummer één Nayade Classic.