• Kozakken Boys-trainer Scott Calderwood
• Kozakken Boys-trainer Scott Calderwood Foto: Rick den Besten

Baaldag voor Kozakken Boys

REGIO • Het was zaterdag weer eens goed balen voor Kozakken Boys. Een kwartier voor tijd stonden de gasten uit Werkendam nog met 0-1 voor. In de slotfase lieten de manschappen van trainer Scott Calderwood zich echter nog beetnemen door IJsselmeervogels.

Voor de rust was er weinig te beleven op sportpark De Westmaat. Na de rust schoot Kevin Vermeulen een kwartier voor tijd Kozakken Boys na een uitgespeelde aanval op voorsprong met de 0-1.

Even later kreeg Dilivio Hoffman twee dotten van kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de doelpoging kwam er binnenkant paal nog uit. Hoffman kreeg nog een mogelijkheid, maar nu stond de keeper van IJsselmeervogels in de weg.

Vervolgens kwam IJsselmeervogels terug naar 1-1. In het slot maakten de ‘Vogels’ de zeperd voor de ‘Boys’ compleet. Tweemaal kon keeper Bryan Janssen nog redding brengen, maar uit de derde keer was het wel raak met de 2-1.

Ontzettend kwaad

“Het was verschrikkelijk balen. Ik ben echt ontzettend kwaad, niet alleen dat we de wedstrijd nog verloren, maar ook dat we niet tenminste gelijk hebben gespeeld” , recapituleerde trainer Scott Calderwood.

“Het was echt nergens voor nodig. Dit gebeurt ons te vaak. Het is niet de stabiliteit waar we heel het seizoen al naar op zoek zijn. We gaven het gewoon weg. Dat is hartstikke zuur.”

Komende zaterdag staat er opnieuw een belangrijk duel op het programma voor Kozakken Boys. Ditmaal tegen TEC uit Tiel.