Rondje Woerkum

Rondje Woerkum

WOUDRICHEM • Al voor het achtste jaar op rij organiseert Yvonne Boekraad in Woudrichem de Natuurspeurtocht Rondje Woerkum voor kinderen van 4 tot 10 jaar oud.

De speurtocht wordt gehouden in de vesting van Woudrichem, waar op acht verschillende plekken opdrachten zijn uitgezet. Rondje Woerkum wordt jaarlijks gehouden op twee middagen in de mei- en herfstvakantie. Deze meivakantie kan zonder inschrijving op 3 mei en 7 mei op de Rijkswal 34 in de vesting Woudrichem tussen 12.00 en 16.00 uur een rugzakje geleend worden met de opdrachten. Een vrijwillige bijdrage achteraf is welkom. Neem voor meer info contact op via rondjewoerkum@xs4all.nl.


Slaapapneu 

GORINCHEM • Het Beatrixziekenhuis organiseert in samenwerking met de Apneuvereniging een informatieavond op dinsdagavond 18 april over slaapapneu. De Inloop is vanaf 18.45 uur in het Grand Café van Verpleeghuis Het Gasthuis. De lezing begint om 19.30 uur en duurt tot 21.15 uur. Opgeven kan via osas@rivas.nl. De informatieavond is gratis.


Rikken 

WIJK EN AALBURG • Er kan op vrijdag 14 april weer gerikt worden in de kantine van NOAD'32 in Wijk en Aalburg. De aanvang is om 19.30 uur. Inschrijven kan vanaf 19.15 uur.


Boer in de klas

ALTENA • Basisscholen in Altena kunnen tot en met maandag 17 april een subsidie aanvragen voor praktijklessen van Boer in de Klas. De subsidie kan worden aangevraagd voor meerdere gastlessen, met een maximum van 2000 euro per locatie. Zonder subsidie kost een gastles van 1,5 uur 170 euro per klas. Aanvragen kan via www.gezondeschool.nl. In mei ontvangt de aanvrager een e-mail. Daarin staat of de aanvraag is toegekend. Voor meer informatie: boerindeklas@agractie.nl.