Laatste lezing WLC

SLEEUWIJK • Het Woerkums Literair Café besluit het druk bezochte seizoen met psychiater Esther van Fenema, zaterdag 15 april, 20.30 uur in de Bolderik te Sleeuwijk.

Esther van Fenema (1970) werkte geruime tijd in het Leids Universitair Medisch Centrum. Ze schreef over haar ervaringen drie boeken: Het ontstemde brein; Waarom kan ik niet gewoon gelukkig zijn; Het verlaten individu. Dat laatste boek gaat over het hedendaagse gebrek aan zingeving waardoor veel mensen geluk zoeken in consumeren. De materiële welvaart is sinds 1975 verdubbeld, maar het onbehagen nam ernstig toe, extremisten bedreigen zelfs de democratie. 

Liefst 1,4 miljoen Nederlanders kampen met psychische klachten en slikken antidepressiva. Steeds meer jongeren maken een einde aan hun leven. Kort geleden werkte Esther van Fenema mee aan het EO-programma 'Dit is de kwestie'. Over het gebruik van psychedelische drugs/partydrugs voor medische behandeling als andere middelen niet helpen. Janice Bakker-van As zal haar interviewen.

Esther van Fenema levert een avondje zingeving en dat past goed in het project Altena Vitaal. Entree kost 15,00 euro, studenten betalen 5,00 euro. Donateurs hebben vrij toegang.


Paastocht

WIJK EN AALBURG • De Hervormde gemeente van Wijk organiseert op zaterdag 8 april een Paastocht met als thema 'Horen, zien en gelóven'. De tocht begint op het plein voor verenigingsgebouw Rehoboth aan de Grote Kerkstraat 30. Van 10.00 tot 14.00 uur kunnen deelnemers hier een tekstboekje en puzzelkaart ophalen om aan de hand daarvan de route te volgen. 

De route is gemarkeerd met diverse grote en kleine voetstappen met daarop afbeeldingen die passen bij een stukje uit het lijdens- en paasevangelie. Tijdens de tocht zijn er ook verschillende opdrachten, puzzels en luisterfragmenten die door middel van een QR-code gescand kunnen worden. Het is handig om daarvoor een smartphone mee te nemen. Maar terugluisteren kan natuurlijk ook via de link in het tekstboekje.


Korenmiddag 

HANK • Havenkoor Vissershang organiseert op zondag 16 april een korenmiddag, met medewerking van Muiterij Kantje Boord en het Meidenkoor Woestgenoegen. Het repertoire van Havenkoor Vissershang bestaat uit zeemans- en vissersliedjes over de Biesbosch en het Land van Heusden en Altena. De korenmiddag wordt gehouden in 't Uivernest in Hank en begint om 13.15 uur.


Opening B&B

BABYLONIËNBROEK • Eric en Lianne van Rijswijk openen op vrijdag 31 maart hun nieuwe bed and breakfast in Babyloniënbroek, genaamd 'Babylonia'. Vanaf 19.30 uur zijn de inwoners van Babyloniënbroek uitgenodigd om even een kijkje te nemen in de appartementen. Zo kunnen zij een indruk krijgen, wat men gasten te bieden heeft.