Nipte nederlaag Kozakken Boys

REGIO • Kozakken Boys stond zaterdag met lege handen bij koploper AFC. Het werd 1-0 op het sportpark in Amsterdam. Voor de rust speelde Kozakken Boys tegen de wind in, erg compact en creëerde weinig. De 1-0 voor AFC viel uit het niets na een hoekschop. Daar baalde trainer Scott Calderwood wel van. “Dat mag niet gebeuren”, stelde de trainer van Kozakken Boys. Na de rust met wind mee speelden de gasten uit Werkendam een stuk aanvallender. Wat wel ontbrak was stootkracht.

Opsteker voor Achilles Veen

VEEN • Achilles Veen haalde zaterdag met de 1-0 tegen Capelle drie dure punten binnen. Daarmee hebben de manschappen van trainer Dennis van der Steen weer wat lucht op de elfde plaats. "Dit zijn bonuspunten”, klonk het vanuit Veen. "Als we nog drie wedstrijden winnen zijn we veilig.” Kort na de rust kroop Achilles Veen nog door het oog van de naald bij een inkopper van Capelle. Op de doellijn redde Daan Wensink. Een kwartier voor tijd sloeg Achilles Veen toe met de 1-0 van Jari Koenraat.

Almkerk komt nog terug tot 2-2

REGIO • Almkerk kwam zaterdag nog goed weg bij hekkensluiter SVW, met een punt. De Almkerkers keken met de rust tegen een 2-0 achterstand aan. Na de rust richtte Almkerk zich wel op. Het was Jonathan van Eerd, die Almkerk nog langszij bracht naar 2-2.