• Wilhelmina'26 keerde met drie punten huiswaarts.
• Wilhelmina'26 keerde met drie punten huiswaarts. Foto: Jan Noorlandt

Woudrichem dupeert zich in derby

WOUDRICHEM • Vechtlust toonde Woudrichem zaterdag zeker wel in de derby tegen Wilhelmina’26. Na een 0-1 achterstand bij rust leken de Vissenkoppen op weg naar de gelijkmaker. Tot Danny Schaap tegenstander Sjoerd de Fijter in het gezicht raakte en met rood kon vertrekken. Daarmee was het gedaan en maakte Wilhelmina’26 het nog af naar 0-2. 

Trainer Bert Schouten, die net bekend had gemaakt ook volgend seizoen aan het roer te staan bij Woudrichem, kon spreken van een lelijke misslag. “Een dompertje”, aldus de coach van Woudrichem. 

“Dat kan je wel zeggen. Wilhelmina’26 kwam er niet meer uit en wij werden steeds dreigender. Ik heb het zelf niet gezien, maar de scheidrechter geeft die rode kaart aan Danny Schaap niet voor niks. Dat was de dooksteek voor de wedstrijd. Dan weet je dat de 0-2 voor Wilhelmina’26 gaat vallen. Ik weet niet wat hij heeft gedaan, maar wat hij deed was niet zo slim. We moeten er wel mee dealen en rood is tegenwoordig twee tot zes wedstrijden schorsing. Nu wordt de spoeling wel heel erg dun.” 

Zware grasmat

Voor de rust hadden beide ploegen het lastig op de zware grasmat met de stormachtige wind. Na negen minuten kwam Wilhelmina’26 al op 0-1 na een acrobatische poging van de pas zestienjarige Mohammed Jumaa, die zijn eerste doelpunt scoorde voor Wilhelmina’26.

Woudrichem toonde echter vechtlust. De gelijkmaker van Bori Secreve ging echter niet door vanwege buitenspel. Even later had ook Rick Naaijen de gelijkmaker op de schoen, maar hij strandde op keeper Joran de Laat. Aan de andere kant verzaakte Robert Bouman met een schot op de paal, zodat het spannend bleef. 

Dubbele wissel

Na de rust kwam Woudrichem fel uit de kleedkamer en leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. Tim Saaman was er dichtbij, maar keeper De Laat kon met de uitgestoken voet nog redden. Na een mooie voorzet van Roy van Sonsbeek miste Naaijen net een teenlengte bij de tweede paal. Een schuiver van Yoeri Duyzer ging ook rakelings naast.

Slaande beweging

Wilhelmina’26-trainer Omer Kaya gooide er maar een dubbele wissel in met Gerbrand Vos en Jonathan van der Ven in een poging om de Woerkumse dreiging te neutraliseren. Tot Danny Schaap in al zijn ijver Sjoerd de Fijter in het gezicht raakte. Een slaande beweging. Het was de uitstekend leidende arbiter Stan Claassen niet ontgaan, die direct naar zijn borstzak greep voor een rode kaart. 

Zonder de aanjager was het gebeurd bij Woudrichem. Nadat invaller Gerbrand Vos rakelings naast schoot, had invaller Nicky van Ooijen het vizier wel op scherp en gooide met de 0-2 de wedstrijd vijf minuten voor tijd in het slot. 

Veiliger marge

De 0-2 winst zorgde voor opgewekte gezichten bij Wilhelmina’26. “Woudrichem uit is altijd een lastige pot voor ons en het is natuurlijk een derby. Voor ons was het ook een zespuntenwedstrijd”, aldus Gerben Vos. 

“We klapten er wel op, maar dat deed Woudrichem ook. Zij spelen voor de laatste hoop om erin te blijven. We kwamen door een mooie goal van Mohammed Jumaa al vroeg op 0-1. Zestien jaar is dat ventje pas en het was zijn eerste goal. Dat is wel leuk. Voor hem speciaal en voor ons wel lekker.”

“Woudrichem begon wel meer druk te zetten op ons, maar gelukkig kwamen ze nog met tien man te staan. Toen de 0-2 viel was de overwinning binnen. Wij gaan ervoor om op tijd veilig te staan en dan is dit wel prima.” 

Trainer Omer Kaya kon ook tevreden zijn. “Het zijn belangrijke punten. Dit is gewoon goed. Het geeft ons ruimte. We hebben nu een veiligere marge.”

Nico van Es