• Een kleurrijke moestuin.
• Een kleurrijke moestuin. Foto: Pixabay

Mooie moestuin en eetbare siertuin

ALMKERK • Marie-José Meertens verzorgt maandag 27 maart een lezing voor Tuinclub Altena.

De lezing gaat over bloemen en planten in de border die te combineren zijn, om zowel uit de tuin te kunnen eten en toch een aantrekkelijke siertuin te houden. 'Mocht u namelijk van mening zijn geen plaatst te hebben voor een heuse moestuin, dan ontdekt u deze avond dat zoiets ook helemaal niet nodig is. Ook gewoon in uw (sier)tuin kunt u lekkere en leuke groenten kweken. Dat kan tussen de bestaande beplanting, maar ook met potten en bakken is van alles mogelijk', stelt Tuinclub Altena. 

Ook voor wie wel een moestuin heeft en graag wat meer wil weten over de combinatie van bloemen en groenten - en alle voordelen daarvan  - kan deze avond zijn licht opsteken. Snijbloemen en kruiden passen namelijk heel goed in de moestuin. In de lezing zal Marie-José de spelregels doornemen van het combineren van eetbare en siergewassen. Aan bod komen bodemverzorging, het kiezen van geschikte soorten en de combinaties die werken en waarom.

De lezing wordt gehouden in de Almzaal van de Hervormde kerk, Kerkstraat 14, in Almkerk. De zaal is open vanaf 19.45 uur, de lezing start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Entree is gratis voor leden, niet-leden betalen 5,00 euro. Koffie of thee is inbegrepen.