• Verschillende materialen lagen in de sloot.
• Verschillende materialen lagen in de sloot. Foto: Aangeleverd

Vernielingen in schoolmoestuin Eethen: ‘Dingen vernield waar we erg hard voor hebben gewerkt’

Algemeen

EETHEN • De schoolmoestuin in Eethen heeft een goed eerste jaar gehad met de kinderen van groep 7 en 8 van de PWA basisschool. Binnenkort begint alweer aan het tweede moestuinjaar. De laatste tijd gebeuren er echter vervelende dingen.

De leerlingen van de PWA basisschool hebben allemaal hun eigen tuintje gekregen en moesten alles leren: van wieden tot zaaien. Want wat was nou ook alweer onkruid en wat waren die lekkere worteltjes? De leerlingen worden geholpen door vrijwilligers. Net als de leerlingen hebben ook de vrijwilligers van de moestuin weer zin om te gaan beginnen aan het nieuwe moestuinjaar, maar onlangs troffen ze vernielingen in de schoolmoestuin aan. 

Vernielingen
‘De naambordjes die de kinderen zelf hebben geschilderd voor in hun tuintjes drijven in de sloot, ons regenwater-opvangsysteem is uit elkaar getrokken, kruiwagens liggen in de sloot en onze mooie kas heeft brandgaten in het zeil. Er worden helaas dingen vernield, waar we met z’n allen erg hard voor hebben gewerkt’, laten de vrijwilligers van de moestuin weten.

‘Wij willen u vragen om met z’n allen de tuin in de gaten te houden en ons een berichtje te sturen als u iets opvalt. Want wat er in de schoolmoestuin allemaal opbloeit, zowel in de grond als in de mensen, is te mooi om kapot te laten maken.’

Er kan contact worden opgenomen via schoolmoestuineethen@gmail.com of social media.