Extra geld voor grond

VEEN • De gemeenteraad van Altena heeft unaniem ingestemd met de aankoop van grond op Den Eng in Veen, om de nieuwbouw van de Oranje Nassauschool en de gymzaal te realiseren. Het college had hiervoor om een extra krediet van ruim één miljoen euro gevraagd.

Dit extra krediet is nodig voor de kosten van de grondverwerving van Bouwlinie. Op de locatie aan Den Eng was Bouwlinie van plan woningen te bouwen. Omdat de gemeente de grond aan wil kopen voor de nieuwbouw van de Oranje Nassauschool, kunnen er 21 woningen minder gebouwd worden. Bouwlinie wilde hiervoor gecompenseerd worden en bereikte een voorlopig akkoord met de gemeente. Tijdens eerdere raadsvergaderingen waarin over dit onderwerp gesproken werd, kreeg het college van de raad het verwijt niet goed onderhandeld te hebben. Ook de informatie naar de raad toe was niet altijd helder. 

ChristenUnie en Vrije Volkspartij Altena benadrukte dinsdag nog eens dat de gang van zaken geen schoonheidsprijs verdiend. Omwille van de nieuwe school stemden zij toch in met het raadsvoorstel.