donderdag 16 maart

Bijbel Open Avond
20.00 uur, Werkendam, H.J Roubosstraat 3, Dorpshuis Vlechtwerk. In Dorpshuis Vlechtwerk in Werkendam wordt op donderdag 16 maart een nieuwe Bijbel Open Avond gehouden. Broeder Johan Schep zal de studie van de Galaten brief afronden. Inloop is vanaf 19.30 uur. De avond start om 20.00 uur. Vorige studies zijn via de website www.bijbelopenwerkendam.nl terug te luisteren.

vrijdag 17 maart

Bingo in Eethen
19.00 uur, Eethen, De Korten Bruggert 7, Dorpshuis Teratina.Op vrijdag 17 maart is er bingo in Dorpshuis Teratina te Eethen. De zaal is open om 19.00 uur. De balletjes gaan rollen om 20.00 uur. In de pauze is er een verloting met mooie prijzen.

zondag 19 maart

De Kleine Prins
13.30 uur, Dussen, Binnen 1-4, Kasteel Dussen. Theater van Santen speelt de ‘De Kleine Prins’ op Kasteel Dussen. Een originele en vrije bewerking van John van Santen. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar en duurt 60 minuten. Entree kost 7,50 euro per persoon, met vriendenpas ia dit 4,50 euro. Reserveren kan via www.kasteel-dussen.nl.

donderdag 23 maart

Het beste van de Nieuwe Veste
20.00 uur, Dussen, Binnen 1-4, Kasteel Dussen. Het beste van de Nieuwe Veste op Kasteel Dussen. Het hoofddoel van het Bijzonder Traject is jonge leerlingen met een bijzonder talent voor muziek en met goede podiumpresentatie de mogelijkheid te bieden om zich optimaal te ontwikkelen als musici. Entree kost 12,00 euro per persoon, met vriendenpas 9,00 euro. Reserveren via www.kasteel-dussen.nl.

vrijdag 24 maart

Concert in Sleeuwijks kerkje
20.15 uur, Sleeuwijk, Kerkeinde 31, Sleeuwijks Kerkje. In het Sleeuwijks kerkje wordt op vrijdag 24 maart het laatste concert van dit winterseizoen gehouden. Deze keer is het de beurt aan Manou Schreiner. Aanvang van het concert is om 20.15 uur. Toegang kost 15.00 euro, jongeren tot 18 jaar betalen 10,00 euro en leerlingen van een muziekschool 5,00 euro. Reserveren is wenselijk, maar niet noodzakelijk.

zaterdag 25 maart

Toneel in Eethen
19.00 uur, Eethen, De Korten Bruggert 7, Dorpshuis Teratina. Op zaterdag 25 maart komt vanuit Nederhemert toneelvereniging ‘Uit Vriendschap' met het toneelstuk Het Roer Om naar Dorpshuis Teratina in Eethen. De zaal is open om 19.00 uur, de voorstelling begint om 20.00 uur. Kaarten voor deze avond kosten 10.00 euro per stuk, met een kopje koffie of thee bij binnenkomst en in de pauze een drankje naar keuze.

donderdag 30 maart

Workshop portretfotografie
20.00 uur, Sportlaan 1, Schelluinen. Film- en Fotoclub De Merwefilmers in Schelluinen geeft een gratis workshop portretfotografie met smartphone, compact- of systeemcamera. Aanmelden kan via 06-15137532. De avond start om 20.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.demerwefilmers.nl.

zaterdag 1 april

Theaterwandeling
14.00 uur, Jan van der Heyden-lantaarn, Kriekenmarkt, Gorinchem. Op zaterdag 1 april neemt verteller Hubertus je mee naar het roemruchte Rampjaar 1672. En op zondag 2 april laat verteller Johannes je de beroemde ontsnapping van Hugo de Groot uit kasteel Loevestein meemaken. De stadswandeling begint op zaterdag 1 april om 11.00 uur en op zondag 2 april om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk.

zondag 2 april

Lentepodium in Hank
14.00 uur, Hank, Kerkstraat 9, 't Uivernest. Lentepodium, wat houdt dat eigenlijk in? We geven iedereen een podium die zijn/haar/hun muzikale kunsten wil laten horen. Dit kunnen beginners zijn die op deze manier ervaring op doen. Het kunnen ook gevorderde muzikanten zijn, die iets anders willen laten horen dan dat zij normaal gesproken in het orkest spelen. Er ontstaan ook altijd leuke groepjes die eens een ander nootje samen willen kraken. Deze middag staat garant voor vertederende, leuke en geweldige muzikale verrassingen. Kom luisteren.

woensdag 5 april

MamaCafé Altena
09.30 uur, Kinderopvang Buitengewoon, Raadhuisplein (zijkant van het gebouw), Woudrichem. Iedere eerste woensdag van de maand komen (aanstaande) ouders samen in het MamaCafé. Voor de kinderen is er een leuke (knutsel)activiteit en ouders kunnen onder het genot van een kop koffie of thee met iets lekkers met elkaar praten over alles wat te maken heeft met het ouderschap. Geregeld sluiten deskundigen aan om een bepaald onderwerp verder uit te diepen. Kijk voor meer informatie op www.mamacafe-altena.nl.

zondag 30 april

Nu even niet/Nu even wel
14.30 uur, Gorinchem, Vijfde Uitgang 3-5, De Bunker. TG YrroS! staat weer klaar om een mooie voorstelling te spelen. Dit jaar kiest men opnieuw een script van Maria Goos, in 2018 zag men hun al in haar ‘Familie’ in ons Zwitsers/Almkerks chalet. ‘Nu even niet/Nu even wel‘ is een tragikomische dubbelvoorstelling en gaat over vriendschap. Daarin zie je hoe verschillend mannen onderling en vrouwen onderling met elkaar communiceren. Tijdens de voorstelling hoor je het tussen de personen schuren en kraken. Onder het mom van de beste bedoelingen worden oude wonden open gekrabd en nieuwe toegebracht. En ondanks dat alles wordt altijd weer vergeven en blijkt hoe onvoorwaardelijk vriendschap kan zijn. Op 28 april is de première, de eerste van acht voorstellingen, onder regie van Mirjam Gosselink. Met haar heeft men een fijn repetitieproces waarin de rollen en personages onderzoekend steeds verder zijn verdiept. Bezoekers kijken naar twee voorstellingen met vier mannen en vier vrouwen, twee aparte werelden die hier toch onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. TG YrroS! speelt op 28, 29, 30 april en 5, 6, 7 mei 2023. Op vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag en -avond.