ZVDO'74 pakt volle buit tegen De Rog

ANDEL • De waterpoloërs van ZVDO'74 uit Andel namen het afgelopen zaterdag op tegen De Rog uit Weert. De heenwedstrijd werd met 9-9 gelijkgespeeld, maar in Andel wist ZVDO'74 wel de volle buit te pakken.

In AquaAltena opende De Rog nog de score. Twee keer wisten ze in de eerste periode te scoren. Jan-Willem Vaneker kon twee keer voor de thuisploeg scoren met onder andere een strafworp. De eerste periode, die gelijk eindigde, kenschetste waar beide ploegen geen zin in hadden. Er zouden toch drie punten naar één van de twee moeten gaan. De tweede periode was ZVDO’74 als eerste aan zet en er werd drie keer gescoord. De stand werd 5-2 door Arie Stuij na een snel uitgespeelde aanval met een man meer. De Rog zette de stand nog op 5-3, maar een overtreding zorgde voor een strafworp. Mathé van Noorloos verzilverde deze. 

De derde periode was de thuisploeg warm gedraaid. Na 18 seconden werd viel de 7-3. De heren van de gastploeg gaven zich nog niet gewonnen. Jagend stuwde De Rog zich voort om mooie aanvallen op te zetten en twee keer te scoren. Met 7-5 was rust ver te zoeken in het water. De otters vonden het tijd dat er een gat getrokken moest worden in de stand. Casper Robertus verzilverde een strafworp. Dit gaf het sein om door te pakken en ZVDO’74 kon nog drie keer scoren. De laatste periode had De Rog één wisselspeler minder, omdat hij drie keer in overtreding was gegaan. Met een stand van 11-5 werd het een hele kluif voor De Rog om nog dichtbij te komen, dit lukte dan ook niet. ZVDO'74 liep uit naar 13-6 en pakte drie punten.