• Philippe van Arnhem neemt het doel van OFC onder vuur.
• Philippe van Arnhem neemt het doel van OFC onder vuur. Foto: Jan Noorlandt

Kozakken Boys effectief langs OFC

WERKENDAM •  Belangrijker was dat de equipe van de jarige trainer Scott Calderwood wel de drie punten binnenhaalde.

“Het was een matige wedstrijd”, drukte trainer Calderwood, die in de rust flink te keer was gegaan, zich nog voorzichtig uit. Het was gewoon bar en bar slecht wat de ‘Boys’ de aanhang voorschotelden. Calderwood had het beleefd als een hectische middag. Daarmee doelde de trainer ongetwijfeld ook op de rode kaart voor Rick Mulder, van de in de malaise delende scheidsrechter Alwin Steeg.

Traag

Over de eerste helft was weinig te berichten. Het ging allemaal in een veel te traag tempo. De wedstrijd kwam geen moment echt in gang. Een kopbal van Johnny Lommers ging over en Lommers had ook de richting niet bij een schot. De Zwaaier werd wel opgeschrikt door een van de pijn gillende Ugur Altintas na een schietpoging. Strompelend moest Altintas eraf. Daarmee kon Kevin Vermeulen, die net als Lowie van Zundert op de bak begon, toch zijn opwachting maken.

Tien minuten voor de rust kreeg Kozakken Boys bijna het deksel op de neus. Doelman Bryan Janssen was wel bij de les en stopte de doorkomende Soufiane Reclaoui nog af. Janssen hield de ‘Boys’ ook in de wedstrijd na een dubbele redding bij de volgende mogelijkheid voor OFC.

Levendiger

Na de rust werd het wat levendiger. Er waren kansen voor beide ploegen. Alleen had Niek Hoogveld ook de richting niet, evenals weer Lommers. De grootste kansen waren voor OFC, maar keeper Janssen hield de thuisploeg op de been. Een half uur voor tijd brak Kozakken Boys eindelijk de ban met een frommelgoal van Rick Mulder. Vervolgens begon ook leidsman Alwin Steeg te schutteren. Nadat Dilivio Hoffman erdoor was maar werd neergehaald, wuifde de leidsman een zuivere penalty voor Kozakken Boys arrogant weg. Een tel later gaf hij Rick Mulder wel een rode kaart na een overtreding. Met tien man moest Kozakken Boys de slotfase in, waarin OFC de bakens nog probeerde te verzetten.

Met hangen en wurgen haalde Kozakken Boys het einde van de wedstrijd. Scheidsrechter Steeg wuifde nogmaals een penalty weg en trakteerde Hoffman nog op een belachelijke gele kaart. In de blessuretijd volgde de genoegdoening met de 2-0 van de ingevallen Lowie van Zundert, die er als de kippen bij was om na een vrije trap tegen de lat de rebound te verzilveren.

Compliment voor Janssen

"We begonnen redelijk, maar naarmate de eerste helft vorderde, vond ik dat we te weinig creëerden. Het ging ook allemaal te traag”, recapituleerde trainer Scott Calderwood. "Ik miste, naast de passie en de beleving, de echte wil om te winnen. Na de rust was het ietsje beter, maar het voetbal bleef erg matig. We hebben wel verdiend gewonnen, maar aan de andere kant moet ik mijn keeper Bryan Janssen ook een compliment geven. Uiteindelijk gaat het in deze fase alleen om de punten. Verder interesseert het me niet zo. We hebben gewonnen en dat telt.”