• Haaften - Sleeuwijk (1-1).
• Haaften - Sleeuwijk (1-1). Foto: Jeroen de Bruin

Sleeuwijk speelt met 1-1 gelijk

REGIO • Op sportpark Elzenbos speelden Haaften en Sleeuwijk gelijk tegen elkaar. Een kwartier na rust kwam Sleeuwijk op een 0-1 voorsprong en vijf minuten voor tijd maakte de thuisclub 1-1.

De trainer van Sleeuwijk Antoin van Pelt baalde van dat tegendoelpunt. “Het was de enige keer dat zij bij ons in het strafschopgebied kwamen toen ze scoorden. We kwamen gelukkig op een 0-1 voorsprong. Dan moet je die voorsprong over de streep trekken. Maar we vergaten druk te zetten bij dat tegendoelpunt. Ik vond ons wel de bovenliggende partij. Dat zijn we verplicht aan onze stand, maar zowel Haaften als wij hebben nauwelijks kansen gecreëerd. Dat was ook wel heel moeilijk op dit veld. ”

In de eerste helft speelde het spel zich rond de middenlijn af en was Scheidsrechter Kees van Hoogdalem de beste man van het veld. Haaften had een licht overwicht, maar kwam niet verder dan de 16 meter lijn.

Eigen doelpunt

Na rust kwam Sleeuwijk goed uit de startblokken. Een schot van Ruben Siland werd over de kruising getikt door keeper Lars Tertoolen. En bij een kans van Andor van Andel was dezelfde Tertoolen attent door zijn doel klein te maken. Maar in de 57e minuut was het dan toch raak. Bij een afgeslagen corner werd een schot van Sleeuwijk door verdediger Sam Sijbesma ongelukkig in eigen doel gewerkt. Na dat doelpunt kroop Sleeuwijk weer terug in zijn schulp. Haaften probeerde het wel, maar het resultaat was nihil. Tot vijf minuten voor tijd. Een voorzet van invaller Noah Nijland belandde via een acrobatische hakbal van Thijmen Gerringa voor de voeten van Sam Sijbesma, die de bal keihard in de kruising schoot.