Letterfeest op PCB de Regenboog

NIEUWENDIJK • De kinderen van de groepen 3a en 3b van PCB de Regenboog in Nieuwendijk vierden vorige week woensdag het letterfeest.

Deze kinderen kunnen namelijk vol trots vertellen en laten zien dat ze alle klanken en letters van het alfabet kennen. De basis voor het (leren) lezen en schrijven. Dat was dus een feestje waard en gefeest is er zeker. De kinderen kwamen in hun mooiste kleren naar school, speelden een letterspel in de bibliotheek, deden mee aan een letterbingo en konden smullen van allerlei hapjes die de ouders klaargemaakt hadden. Tot slot werden alle letterdiploma's uitgereikt door directeur Arnold van Ooijen.


Kamerlid Nico Drost bezoekt Altena

ALTENA • Tweede Kamerlid Nico Drost (CU) en Anne Schipper (lijsttrekker CU-SGP Noord-Brabant) brengen op zaterdag 4 maart een bezoek aan Altena. 

Zij gaan samen met lokale SGP en ChristenUnie vertegenwoordigers en inwoners van Altena in gesprek over de bereikbaarheid van de gemeente. Aan bod komen onder andere de diverse OV-verbindingen, de bereikbaarheid van scholen die onder druk staat, de verbreding van de A27 en de geplande aansluitingen op het provinciale wegennet. Onderwerpen die zowel lokale, als provinciale CU/SGP-vertegenwoordiger scherp op de agenda willen houden.

Het bezoek zal tussen 10.00 en 12.00 uur plaatsvinden en starten bij het Dorpshuis in Genderen. Tussendoor zullen verschillende plekken in Altena worden aangedaan.


De Halm in actie voor Syrië en Turkije

ALMKERK • Leerlingen van basisschool De Halm hebben van 13 tot en met 23 februari geld ingezameld voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije. 

Het idee en de actie kwam van de kinderen zelf. Er werden koekjes gebakken en verkocht, flessen ingezameld en de kinderen kregen een bingo-klussenkaart mee. Daarmee konden ze allerlei klussen doen voor geld, wat ook bestemd was voor het goede doel. Op donderdagmiddag werd de opbrengst bekendgemaakt. Dat de kinderen enorm hun best hebben gedaan bleek wel uit de eindstand, er werd maar liefst 2540 euro opgehaald. Het geld is overgemaakt naar Stichting HVC (Hulp Vervolgde Christenen), die vanuit de kerken noodhulp bieden aan de slachtoffers van de aardbeving.


Rikken 

WIJK EN AALBURG • Er kan op vrijdag 3 maart weer gerikt worden in de kantine van NOAD'32 in Wijk en Aalburg. De aanvang is om 19.30 uur. Inschrijven kan vanaf 19.15 uur.


Bingo bij GRC 14

GIESSEN • In de kantine bij GRC 14 wordt op vrijdag 3 maart weer bingo gespeeld. De aanvang is om 20.00 uur. De kantine aan de Karbogerd is om 19.00 uur open.