• Sparta'30 - Sleeuwijk (1-1).
• Sparta'30 - Sleeuwijk (1-1). Foto: Jan Noorlandt

Sparta'30 knokt zich naar gelijkspel

ANDEL • Sparta’30 en Sleeuwijk maakten er een hectische derby van. Voor de rust waren de gasten uit Sleeuwijk de baas. Na de rust tapten de Andelnaren uit een ander vaatje en knokten zich terug naar 1-1.

Het gelijkspel leverde een ontevreden trainer en een tevreden trainer op. Antoin van Pelt van titeljager Sleeuwijk was de ontevreden trainer. “We hebben de kansen laten liggen”, stelde Van Pelt.

“Het lag meer aan onszelf dan aan de tegenstander”, aldus de trainer van Sleeuwijk, die wel wees op de hobbelige en zware grasmat in Andel.

“Ploegen als Sparta’30 lopen achteruit. Dat weet je en ze gokken op een kansje. We moeten het hier mee doen, maar we hadden het gewoon af moeten maken de eerste helft", vond Van Pelt.

Overwicht

Voor de rust pakte Sleeuwijk meteen het overwicht. Binnen acht minuten diende zich al de eerste mogelijkheid aan om de derby open te breken, maar Frank ter Schiphorst zag zijn inzet stranden op de paal.

Een kwartier voor rust meldde ook Sparta’30 zich een keer. Keeper Corné Dekker kon de bal nog net van de schoen van spits Lukasz Junatowski plukken.

Sleeuwijk antwoordde vervolgens met een lang schot, dat naast het doel vloog. Even later hield keeper Brian Buskop, die was opgetrommeld uit het vierde elftal, met een knappe ingreep Jeffrey Molhoek van scoren af.

Vijf minuten voor rust zat de sluitpost van Sparta’30 er wel naast bij een hoge voorzet van Jesse Rombouts, waarop Molhoek de 0-1 erin frommelde.

Opportunistisch

Na de rust kwam de derby pas echt los. Met het nodige opportunisme nam Sparta’30 het heft in handen. Keeper Dekker kon nog redden met de voet op het schot van Thijs Garstman. Even later maakte aanjager Lennard van Andel de vechtlust bij Sparta’30 even te bont met forse ingreep op Toine van der Pijl en kreeg terecht een gele kaart.

Het remde Sparta’30 niet af, al werd de bal bij het eigen doel en de Sleeuwijkse tegenstoten nog twee keer van de lijn gehaald en een kopbal van Ter Schiphorst ging maar rakelings over.

Sparta’30 bleef pressen en de Sleeuwijkse goalie redde knap op weer een inzet van Garstman. Een kwartier voor tijd had Sparta’30 de gelijkmaker wel te pakken. Na een vrije trap lepelde Spartaan Derk Groenenberg de 1-1 in het Sleeuwijkse doel.

Vurige slotfase

In de hectische en vurige slotfase probeerden beide ploegen de winst nog binnen te halen. Beide ploegen trokken alles uit de kast, maar keeper Dekker redde weer knap op een inzet van Garstman.

Geen strafschop

Aan de andere kant schreeuwde Sleeuwijk nog om een penalty, nadat Molhoek naar de grond werd getrokken.

De uitstekend leidende arbiter Sjors de Jong wilde er echter niets van weten. Sparta'30 en Sleeuwijk moesten het doen met de puntendeling.

Instelling

Trainer Peter Burg van Sparta’30 was er tevreden mee en kon er goed mee leven. “In de rust heb ik gezegd tegen de jongens: ‘Willen we er nog een wedstrijd van maken, dan zullen we met zijn allen moeten knokken’. En dat hebben we gelukkig gedaan."

"Ik ben dan ook supertevreden over de instelling. Daar moeten wij het ook van hebben", stelt hij. "We hebben drie hele moeilijke wedstrijden met ook GVV’63 en DESK, maar als we er net als vandaag tegen Sleeuwijk telkens een punt uit kunnen slepen, dan moeten we tevreden zijn.”