• Hans Mink.
• Hans Mink. Foto: Aangeleverd

Expositie van creatief fotograaf Hans Mink

WIJK EN AALBURG • Bij Maaswaarden ouderenzorg, locatie Wijkestein, is op de begane grond werk van creatief fotograaf Hans Mink uit Raamsdonksveer te zien. 

48 portretten van gezichtsbepalende beroepen en sporten en een serie reisfoto’s van de beroemde treinroute Trans Mongolië Express. De expositie is tot juli 2023 te zien. Hans woont sinds 1978 in Raamsdonksveer. Hij heeft al jaren zijn eigen herkenbare stijl van fotograferen. “Mijn foto’s waren op de fotoclub én tentoonstellingen al heel herkenbaar voor mijn omgeving. Als we met een groepje op pad gingen, liep iedereen vóóruit te fotograferen. Ik fotografeerde altijd nét de andere dingen, waarvan de leden later zeiden: ik heb dat ook wel gezien, maar niet vastgelegd.”

De combinatie van kleurgebruik, expressie, uitsnede en compositie zijn kenmerkend in het werk van Mink. “Ik neem alle tijd voor een foto en sta soms een half uur, desnoods liggend of op mijn kop, nét zo lang tot het licht op de juiste manier op het landschap of onderwerp valt. Als een halve dag fotograferen één goede foto oplevert, ben ik tevreden.”

In het atrium van Wijkestein is vanaf maart in de vitrinekast een verzameling te zien van Janny Clement, met onder meer sigaren attributen, Piggelmee en over het koningshuis.