• Afbeelding ter illustratie.
• Afbeelding ter illustratie. Foto: 123RF

Jongerenraad Going4Altena wil roken bij bushaltes ontmoedigen

Algemeen

ALTENA • Jongerenraad Going4Altena wil het roken bij bushaltes in de gemeente Altena ontmoedigen. Een motie hierover wordt tijdens de raadsvergadering van 14 maart aanstaande ingediend.

De jongerenraad heeft een aantal ideeën bedacht, waarmee roken bij een bushalte ontmoedigd kan worden. Zo stellen ze voor om borden neer te zetten, of tegels neer te leggen die roken ontmoedigen. 

Rookpalen
Ook noemt de jongerenraad de optie om rookpalen te plaatsen bij bushaltes. ‘We zijn ons ervan bewust dat we hiermee roken faciliteren, maar desondanks beschouwen we deze maatregel als het minimale dat kan worden gedaan om het roken bij bushaltes te verminderen.’

De jongerenraad denkt dat het de kans verkleint dat rokers een sigaret opsteken. Wanneer ze dit wel doen, is er in ieder geval een plek om de sigaret weg te gooien. ‘De rookpaal gaat dus niet alleen roken tegen, maar ook milieuvervuiling.’ 

Rookvrije generatie
De jongerenraad vraagt de gemeenteraad ook in zijn algemeenheid meer te doen voor een rookvrije generatie. Zo wijzen ze op een rookverbod in de gemeente Utrecht.