• De 21-jarige Toon van Drunen.
• De 21-jarige Toon van Drunen. Foto: Jan Noorlandt

Toon van Drunen staat na KO en coma alweer op het veld: ‘Achteraf gezien heb ik heel veel geluk gehad’

Nieuws Voorbeschouwingen

ALMKERK • Toon van Drunen (21) is hard bezig op te krabbelen na de traumatische gebeurtenis afgelopen najaar, waarbij de Almkerker na een duel in de wedstrijd tegen DTS’35 zijn kaak brak en in coma raakte. Onlangs maakte Van Drunen weer zijn eerste speelminuten in het tweede elftal van Almkerk. 

“Het voelde heerlijk om weer op het veld te staan. Ik heb bij lange na nog niet mijn oude niveau, maar het voelde weer lekker en het was een bevrijding voor mezelf. Iedereen vond het vrij eng. Zij hebben het ook anders meegemaakt. Ze dachten: we krijgen Toon niet meer terug. Ik ga het nu verder opbouwen en heb ook mijn werk en studie weer volledig opgepakt. Ik ga ook drie of vier keer per week naar de sportschool en train sinds een maand weer mee bij het eerste en het tweede elftal”, is de inzet van Van Drunen bewonderenswaardig. 

Reactiesnelheid
“Mijn motivatie is eigenlijk nog nooit zo goed geweest. Dat is eigenlijk met alles. Omdat ik een tijd stil heb gezeten, is het wel wennen. Ik mis nog wat reactiesnelheid en mo..