• Johnny Lommers probeert een voorzet op doel te koppen.
• Johnny Lommers probeert een voorzet op doel te koppen. Foto: Jan Noorlandt

'We riepen het over onszelf af'

WERKENDAM • Wat waren ze ontzet zaterdagmiddag bij Kozakken Boys. Eerst gaf de maker van de 1-0, Gwaeron Stout, de gelijkmaker voor FC Lisse cadeau. Diep in de blessuretijd was het drama compleet na een scheidsrechterlijke blunder, waarvan FC Lisse profiteerde met de 1-2.

De 1-2 tegen directe concurrent FC Lisse was wel even flink slikken voor Kozakken Boys, dat de laatste weken bezig was met een puike opmars. “Teleurstellend, heel teleurstellend”, was de eerste reactie van trainer Scott Calderwood.

Niet goed genoeg

“Je kan wel iedereen de schuld gaan geven en zeggen dat we de leiding zeker niet mee hadden, maar daar ga ik niks over zeggen. Je moet eerst naar jezelf kijken. We hebben verloren, omdat we vandaag niet goed genoeg waren. De eerste helft hadden we redelijk de controle, al hadden we wel meer moeten afdwingen dan de 1-0. De tweede helft riepen we het over onszelf af. Dan krijg je gewoon het deksel op de neus”, sipte de trainer van Kozakken Boys.

De manier waarop die 1-2 viel, zat Calderwood toch niet helemaal lekker. Bij een laatste snelle uitbraak van FC Lisse hing Sven van Ingen aan het shirt van een Lissenaar en floot leidsman Van Zuilichem voor de overtreding en greep al naar zijn broekzak voor een kaart. Zover kwam het echter niet. Tot ieders verbazing liet de leidsman, terwijl de bal nog rolde, FC Lisse gewoon doorgaan en was de verdediging kansloos om nog in te grijpen. De vrije Wout Heemskerk kon de aanval van FC Lisse afronden en Kozakken Boys nog een oor aannaaien met de 1-2.

Niet los

'Je kan zeggen dat we de leiding niet mee hadden, maar daar ga ik niks over zeggen'

De wedstrijd tussen de concurrenten Kozakken Boys en FC Lisse kwam niet echt los. FC Lisse haalde vooral het tempo uit de wedstrijd. Kozakken Boys kwam ook niet echt op gang. Pas na tien minuten viel het eerste schot te noteren van Gwaeron Stout, dat nog langs de kruising vloog. Op het half uur had Stout meer succes. De import Werkendammer nam na een afvallende bal het speeltuig vol op de slof en liet keeper Richard de Groot kansloos met de 1-0.

Vijf minuten later liet de pietluttig fluitende scheidsrechter Van Zuilichem zich weer gelden met een gele kaart voor een onopzettelijk handsballetje van Kaj Ramsteijn. Vanaf de rand van de zestien meter joeg middenvelder Jeffrey Klijbroek de vrije trap voor FC Lisse gelukkig voor de ‘Boys’ naast.

Deksel op de neus

Na de rust werd het er niet beter op. De wedstrijd sudderde voort. Alleen scheidsrechter Van Zuilichem bleef opvallen met gele kaarten. Een half uur voor tijd blunderde Gwaeron Stout vervolgens met een te zachte terugspeelbal. Toon Zwetsloot profiteerde en bracht FC Lisse op 1-1.

Het zette Kozakken Boys aan om het tempo verder op te schroeven. Een schuiver van Lowie van Zundert kreeg keeper Richard de Groot echter nog te pakken. Ook het schot van Ugur Altintas bracht geen succes. Tijd voor trainer Scott Calderwood om Julian Geelhoedt en Johnny Lommers in te brengen. Ondertussen bleef de leidsman de ‘Boys' bestoken met gele kaarten. Julian Geelhoedt en Lowie van Zundert gingen ook op de bon. In totaal kregen vijf spelers van Kozakken Boys geel en één speler van FC Lisse. Dit terwijl de wedstrijd niet onvriendelijk was.

Vijf minuten voor tijd leek FC Lisse toe te slaan, maar keeper Bryan Janssen redde knap. Het leek op een puntendeling uit te draaien. Totdat leidsman Van Zuilichem in de laatste minuut van de blessuretijd opzichtig blunderde en Wout Heemskerk FC Lisse met de 1-2 nog aan de overwinning hielp. Hierdoor is de zevende plaats op de ranglijst niet voor de Werkendammers, maar voor FC Lisse.