• Joost van Rooijen debuteerde op 17-jarige leeftijd voor GDC.
• Joost van Rooijen debuteerde op 17-jarige leeftijd voor GDC. Foto: Jan Noorlandt

Joost van Rooijen met GDC op titelkoers, maar: ‘We winnen wedstrijden nooit zomaar even’

Nieuws Voorbeschouwingen

EETHEN • GDC laat zich dit seizoen weer nadrukkelijk gelden. De equipe van trainer Gerrit Molenaar heeft met een periodetitel de eerste prijs al binnen en voert al maanden de ranglijst aan in de derde klasse E. Op naar de titel zou je denken, maar kind van de club Joost van Rooijen is voorzichtig met zijn uitspraken.

Bij de familie Van Rooijen telt er maar één club. Dat is GDC. Samen met zijn jongere broer en doelman Tim van Rooijen verdedigt Joost van Rooijen de kleuren van de Genderen Drongelen Combinatie. Daarnaast is vader Paul van Rooijen voorzitter bij de derdeklasser. Moeder Van Rooijen maakt zich er ook verdienstelijk en een zus heeft ook gevoetbald bij GDC. 

Nooit een andere club overwogen
Het is echt zijn cluppie, vertelt Joost van Rooijen. “GDC is ook echt de club binnen het gezin en komt bij ons thuis dan ook vaak langs aan de eettafel. Wij komen officieus uit Nieuwegein. Na onze verhuizing naar Wijk en Aalburg ging ik naar de basisschool in Genderen en ben ik bij GDC gaan voetballen. Ik ben er altijd blijven hangen en ..