• Joan Hanegraaf, Johan Kranenbroek, Ina Adema, Egbert Lichtenberg, Kees van Rooij en Rob Vehagen.
• Joan Hanegraaf, Johan Kranenbroek, Ina Adema, Egbert Lichtenberg, Kees van Rooij en Rob Vehagen. Foto: Oerlemans Plastics

Ina Adema, Commissaris van de Koning, bezoekt nieuwbouw van Oerlemans Plastics

Algemeen

GIESSEN • Ina Adema, Commissaris van de Koning in Noord-Brabant, heeft donderdag een bezoek gebracht aan de nieuwbouw van Oerlemans Plastics. De verpakkingsproducent aan de Industrieweg in Giessen heeft ruim 8.800 vierkante meters aan extra productie- en kantoorfaciliteiten gerealiseerd, waar twee productielijnen voor recyclebare verpakkingen operationeel zijn. 

Naast de commissaris waren ook burgemeesters Egbert Lichtenberg en Kees van Rooij (Gemeente Meierijstad, waar de houdstermaatschappij van Oerlemans Plastics gevestigd is) aanwezig bij het bedrijfsbezoek. Het bezoek vanuit bestuurlijk Brabant valt midden in het jubileumjaar, waarin het 50-jarig bestaan wordt gevierd.

Directeur Johan Kranenbroek informeerde de gasten over het momentum, waarin de producent zich bevindt. “Met deze uitbreiding maakt het bedrijf grote stappen op basis van extrusie-mogelijkheden (het vervaardigen van kunststof folie en verpakking) en biedt dit nieuwe kansen op de nationale en internationale markt. De focus ligt op het maken van barrière verpakkingen, die te recyclen zijn en een duurzamer alternatief qua verpakking bieden voor veel producten uit de foodwereld.”