vrijdag 10 februari

Ondernemen met God
09.30 uur, Waardhuizen 24, Waardhuizen. God betrekken in je onderneming. Daar draait het om tijdens de workshop 'God betrekken in je onderneming'. Op vrijdag 10 februari wordt deze gegeven in de kerk van Waardhuizen. De wil van God staat in de bijbel. Een boek vol met wijsheden, opdrachten en beloften. Maar, zoals met veel kennis, moet je het ook nog (kunnen) toepassen. En daar begint het vaak lastiger te worden. Kom samen met ons, Willemijn van Wanrooij, Karin Loeff en andere ondernemers, ontdekken wat God voor plan heeft met jou en je onderneming. Voor meer informatie kijk op www.lydiamaaktfans.nl, of stuur een mail naar: info@liefsvankarin.nl.

zondag 12 februari

Workshop Cha-cha-cha
13.00 uur, Dorpshuis Tavenu, Singel 16A, Nieuwendijk. Op zondag 12 februari wordt er voorafgaand aan de Danssalon een workshop Cha-Cha-Cha, onder leiding van dansschool Grijsbach, gegeven. Deelname hieraan kost 6,00 euro. De workshop begint om 13.00 uur en de dansmiddag zoals gebruikelijk om 14.30 uur. Deelname aan de dansmiddag kost 7,00 euro. Na afloop serveert men een uitgebreid koud- en warmbuffet. Reserveren voor de workshop en het koud- en warmbuffet (22,50 euro) kan via sonjavanderleur39@gmail.com. Het is niet mogelijk om de entree en deelname aan de workshop te pinnen aan de zaal. Alleen contante betaling.

vrijdag 17 februari

Bingo in dorpshuis Teratina
19.00 uur, dorpshuis Teratina, De Korten Bruggert 7, Eethen. Er is weer bingo in dorpshuis Teratina te Eethen. De zaal is open vanaf 19.00 uur en om 20.00 uur gaat men spelen. In de pauze is er een verloting met leuke prijzen.

zaterdag 18 februari

Vakantie op Loevestein
10.00 uur, Loevestein 1, Poederoijen. Het is januari 1795. Al maanden belegeren de Fransen de oevers van de Waal. Dankzij ons geheime wapen, de waterlinie, komen ze niet verder. Maar als de vorst in januari inzet, is er geen houden aan. De waterlinie is een ijslinie geworden en de Fransen komen er met man en macht overheen. Aan het einde van de Franse tijd vindt er een belegering rondom Gorinchem plaats die de stad bijna verwoestte. Wat gebeurde er met Woudrichem en, vooral, met Loevestein tijdens en na die belegering? De professionele en enthousiaste museumgidsen vertellen je daar graag over in de voorjaarsvakantie van 18 februari tot en met 5 maart. In de voorjaarsvakantie is Loevestein van 18 februari tot en met 5 maart elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur. Een kaartje koop je online of aan de kassa. Voor alle informatie en activiteiten check je voor je bezoek de website, www.slotloevestein.nl/agenda/voorjaarsvakantie.

donderdag 23 februari

A Joni Mitchell Story
20.00 uur, Kasteel Dussen, Binnen 1-4, Dussen. Indra Salima (28) heeft als zangeres en violiste naam gemaakt bij onder andere The Cosmic Carnival, de theatervoorstelling ‘Fleetwood Mac, The Incredible Story', Farid Ghannam en Madhara. Daarnaast is ze groot bewonderaar van de Canadese singer songwriter Joni Mitchell, met wiens repertoire ze in 2023 de theaters in zal gaan onder de noemer Wildwood Flower - A Joni Mitchell Story. De afgelopen tijd werkt ze samen met gitarist Menno Roymans (oa. Komodo, ¡Pendejo!, Farid Ghannam) om in een intieme setting alvast een selectie van Joni's beste nummers ten gehore te brengen. Inmiddels hebben tientallen succesvolle concerten door het hele land bewezen dat Indra Salima het heilige repertoire van Joni Mitchell eer aandoet.

vrijdag 24 februari

Concert in Sleeuwijks Kerkje
20.15 uur, Sleeuwijks Kerkje, Kerkeinde 31, Sleeuwijk. Hawijch Elders (viool) en Sander Sittig (piano) geven op vrijdag februari een concert in het Sleeuwijks Kerkje. De aanvang van het concert is om 20.15 uur. De avond duurt tot ongeveer 22.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Sleeuwijks Kerkje en kosten maximaal 15,00 euro per stuk.

woensdag 1 maart

MamaCafé Altena
09.30 uur, Kinderopvang Buitengewoon, Raadhuisplein (zijkant van het gebouw), Woudrichem. Iedere eerste woensdag van de maand komen (aanstaande) ouders samen in het MamaCafé. Voor de kinderen is er een leuke (knutsel)activiteit en ouders kunnen onder het genot van een kop koffie of thee met iets lekkers met elkaar praten over alles wat te maken heeft met het ouderschap. Geregeld sluiten deskundigen aan om een bepaald onderwerp verder uit te diepen. Kijk voor meer informatie op www.mamacafe-altena.nl.

zondag 5 maart

StoryTrail Theaterwandeling
14.00 uur, Jan van der Heyden-lantaarn, Kriekenmarkt, Gorinchem. Verhalenverteller Hubertus is gids tijdens een avontuurlijke reis door de stadsgeschiedenis. Ga mee en ontmoet de helden en schurken uit het verre verleden. Verteller Hubertus neemt je mee naar het Rampjaar 1672, toen Gorinchem zich te weer stelde tegen de Franse Zonnekoning. Maar dat is lang niet alles. Dwalend door de binnenstad vertelt Hildebrand je verhalen over de machtige Heren van Arkel. Over sluwe booswichten. Over een bizar sprookjeshuwelijk. En over een arme marskramer die in Gorinchem een weldoener tegen het lijf liep. Hoe zullen al die verhalen gaan aflopen? De StoryTrail stadswandeling Gorinchem begint om 14.00 uur. Reserveren via www.storytrail.nl/stadswandeling/gorinchem.