Pieter van der Sluijs eerste op parcours in Arkel

REGIO • Op het clubparcours van Jan van Arckel werd zaterdag de achtste wedstrijd van de Wintercompetitie verreden. De omstandigheden waren ideaal voor een reeks mooie wedstrijden. 

In Arkel zijn alle ingrediënten van een spectaculair MTB-parcours aanwezig met uitdagende tracks, jumps en rockgardens. De parcoursbouwers hadden een gevarieerde route uitgezet waarin alle skills te pas kwamen. De leden van Jan van Arckel, die alle geheimen van het parcours kennen, leken in het voordeel.

Klassementsleider (B-klasse) Pieter van der Sluijs uit Werkendam voelde zich goed thuis op dit parcours en reed direct vanaf de start naar een ruime voorsprong die hij niet meer afstond. Dorpsgenoot Bart van Noorloos had ook een goede dag en reed veilig naar de tweede positie. In de strijd om de derde plek leek Nijs den Besten op rozen te zitten, maar daar dacht zijn buurman Manoah de Groot (beiden uit Molenaarsgraaf) anders over. Meter voor meter kwam De Groot dichterbij en kon in de laatste ronde een podiumplaats zeker stellen.

In de C-klasse Dames was het voor Dieke van Wilgen (Arkel), na vier overwinningen en een tweede plaats, niet moeilijk opnieuw naar een afgescheiden overwinning te rijden. Britt van Stigt (Giessen) en Marieke van Leerdam (Arkel) volgden met enige tussenruimte. Daphne van der Vegt (Almkerk) en Noa Stolk (Nieuwendijk) eindigden als vierde en vijfde. Darian Groenveld (Rijswijk) traint wekelijks bij Jan van Arckel en reed onbedreigd naar zijn vijfde overwinning in de competitie. Rowan van Dalen (Woudrichem) pakte verrassend de derde plaats. Bij de meisjes eindigde Annerie van der Sluijs (Werkendam) als derde. Mila Prins (Hank) werd in de E-klasse tweede en Sven Mastenbroek (Rijswijk) wist de winst te pakken in de G-klasse.