Almkerk sleept er een punt uit tegen DZC’68

ALMKERK • Almkerk sleepte er zaterdag een punt uit tegen hoogvlieger DZC’68. Het werd 3-3 aan de Sportlaan.

“Er zat alles in deze wedstrijd”, aldus trainer Vincent de Klerk. “Er was passie, strijd en goed voetbal.” Nadat BZC’68 op 0-1 was gekomen, zorgde Jelle Stalenhoef op slag van rust uit een strafschop voor de 1-1. Na de rust schoot Jonathan van Eerd de Almkerkers naar 2-1. Kort erna kwamen de gasten terug tot de 2-2.

Spannende slotfase

Een kwartier voor tijd zette Stefan Molenschot de Almkerkers weer op voorsprong met de 3-2. Tien minuten voor tijd kwam BZC’68 weer terug tot de 3-3. In de spannende slotfase gingen beide ploegen nog vol voor de winst, maar bleef het bij een terechte puntendeling. “Het publiek was de morele winnaar”, aldus trainer De Klerk.

Sparta’30 pakt vijfde plaats terug

ANDEL • Na de nederlaag vorige week tegen MVV’58 kwam Sparta’30 zaterdag beter voor de dag tegen NEO’25. De Spartanen wonnen met 3-0. Daarbij pakten de Andelnaren de begeerde vijfde plaats op de ranglijst weer terug.

“Het was wel geflatteerd”, moest men bekennen in Andel. Bovendien vielen de beslissingen van de scheidsrechter een paar keer uit in het voordeel van Sparta’30. Aan twee doelpunten van de Andelnaren zat een buitenspelluchtje.

Lucasz Junatowski zorgde voor de rust voor de 1-0. Na de rust maakte Anrico Visser er 2-0. De 3-0 van Boris Stout - waaraan ook een buitenspellucht zat - was cruciaal om de wedstrijd binnen te hengelen.