• Kozakken Boys - Jong FC Volendam (2-2).
• Kozakken Boys - Jong FC Volendam (2-2). Foto: Teus Admiraal

Kozakken Boys wint met 2-0

WERKENDAM •  Kozakken Boys voegde zaterdag weer een nuttige overwinning toe aan het totaal. Jong Volendam werd met 2-0 de oren gewassen.

Met de driepunter namen de ‘Boys’ verder afstand van de gevarenzone. Voor de rust was Kozakken Boys de bovenliggende partij. Julian Geelhoedt stuurde Dilivio Hoffman weg, die na goed doorzetten Lowie van Zundert vond, die de 1-0 binnen schoof. In de rust werd vervolgens afscheid genomen van de in de winterstop gestopte Lars Hutten.

Na de rust probeerde Volendam het nog wel, maar Kozakken Boys, dat zich wel te ver terug liet zakken, gaf eigenlijk niets weg. Uit de uitbraken bleef Kozakken Boys gevaarlijk. Een kwartier voor tijd kapte Ugur Altintas, die op het punt stond om gewisseld te worden, naar binnen en schoot de 2-0 binnen in de verre hoek. Daarmee was de winst zeker. Volendam was niet meer bij machte en liet het verder ook lopen.

Tevreden

Trainer Scott Calderwood was tevreden met het resultaat. “Het was een goede zaterdag voor ons en we zijn blij met de overwinning. “We speelden een hele goede eerste helft, alleen konden we dat in de score niet helemaal vertalen. Dan hadden we het ons voor de tweede helft een stuk makkelijker kunnen maken. Na de rust was het bij ons een stuk minder het eerste kwartier, maar met de 2-0 was het wel klaar”, had Calderwood ook een keer goede woorden voor de arbitrage. "We hadden vandaag een ongelooflijk goede scheidsrechter en goede grensrechters, die het echt een wedstrijd lieten worden. Dat mag ook wel eens een keer gezegd worden. We klagen er vaak over, maar als het goed is, mag het ook gezegd worden.”