Rosita Steenbeek te gast bij Woerkums Literair Café

SLEEUWIJK • Woerkums Literair Café begint de tweede helft van het dertigste seizoen met een optreden van Rosita Steenbeek, vrijdag 10 februari in de aula van de Schans te Sleeuwijk, naast de Bolderik.

Rosita Steenbeek (1957) woont al geruime tijd in Rome en schreef daar de mooiste boeken over. ‘Sterke vrouwen’ is het thema van haar vertelling. Ze blikt terug op Rose, haar grootmoeder en de lotgevallen van het joodse gezin tijdens de Tweede Wereldoorlog. En op de historische Julia, de vrijgevochten dochter van keizer-filosoof Marcus Aurelius ten tijde van het Romeinse Rijk.

Haar nieuwe boek heet Droomland Italië waarvoor ze van Aleppo naar Turijn reisde om het bestaan van vluchtelingen te zien. Die reis gebruikte ze ook voor de vierdelige EO-docuserie Viva l’Umanità (Leve de menselijkheid) die afgelopen tijd op de tv te zien was. Het Woerkums Literair Café met Rosita Steenbeek begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 15,00 euro per persoon, voor scholieren is dit 5,00 euro. Donateurs hebben vrij toegang.


Moreel café

WIJK EN AALBURG • Maaswaarden ouderenzorg organiseerde op woensdag 25 januari het eerste moreel café over het opendeuren beleid. 

Er zijn zowel in de middag als in de avond met in totaal veertig geïnteresseerden mooie gesprekken gevoerd. De bedoeling van dit samenzijn was: het opengooien van het gesprek over het opendeurenbeleid van Maaswaarden.

'Er zijn zeer geanimeerde gesprekken gevoerd door zorgmedewerkers, vrijwillige collega’s mantelzorger en omwonende. Er is in korte tijd veel van elkaar en ook over onszelf geleerd. Mede vanwege de positieve reacties kijken we terug op een zeer geslaagd café. En is Maaswaarden voornemens dit soort gesprekken vaker te voeren. De toekomst van de ouderenzorg is een belangrijk punt op de (politieke) agenda, en omdat de zorg continu in beweging is moeten dillema’s zoals het opendeurenbeleid (WZD) altijd bespreekbaar blijven', laat de zorgorganisatie weten.


Chauffeurs gezocht voor Inlooppunt

WERKENDAM • Door omstandigheden zijn er een aantal chauffeurs van inlooppunt Werkendam verhinderd om regelmatig voor de bezoekers te rijden.

'Dat is heel jammer, want bij het ontbreken van hun vrijwillige inzet (sommigen al jaren) kan het voorkomen dat mensen die gezellige uurtjes moeten missen', laat Inlooppunt Werkendam weten. 'Daarom doen wij een dringend beroep op u om één of meer keren in de maand volgens rooster bezoekers te vervoeren, van huis naar d'Altenaer en vice versa. Mochten de kosten bezwaarlijk zijn, dan kunt u een vergoeding krijgen volgens de ANWB-richtlijn.' Het Inlooppunt is op woensdag- en vrijdagmorgen geopend van 10.00 tot 11.45 uur. Meer informatie is te verkrijgen via 06-13371264.