• Het concert werd gehouden in 't Rondeel.
• Het concert werd gehouden in 't Rondeel. Foto: LiFotografie

Nieuwjaarsconcert KNS voert publiek de wereld rond en gaat zelfs op een buitenaardse trip

Algemeen

WOUDRICHEM • Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd gaf afgelopen zaterdag een nieuwjaarsconcert met als thema ‘Around the World’. In het overvolle Rondeel werd het publiek getrakteerd op een zeer gevarieerd programma met muziekstijlen uit alle hoeken van de wereld.

‘Purser’ en presentator Patrick van Tongerlo kondigde steeds aan waar de reis naartoe leidde. Deze begon op de Afrikaanse savanne. Het opleidingsorkest van KNS onder leiding van ‘co-piloot’ Sterre van Wijgerden opende het concert met muziek uit The Lion King. Daarna volgden nog drie werkjes, waarbij het publiek zelfs meegenomen werd op een buitenaardse trip door het uitvoeren van muziek uit ‘The Avengers’.

Naast een optreden van het opleidingsorkest, speelden de leden van dit orkest ook twee werkjes mee met het harmonieorkest. Zo kunnen ze alvast wennen aan het spelen in een groter orkest en ook aan de dirigent van dat orkest, Jan Nellestijn.

‘Gezagvoerder’ Nellestijn loodste vervolgens het harmonieorkest op voortreffelijke wijze door de afwisselende muziek. Van Oost-Europa naar Groot-Brittannië, van Zuid-Amerika naar Spanje. Dirigent en muzikanten genoten zichtbaar van hun optreden. Het concert werd afgesloten met een medley van de muziek van Elvis Presley. Veilig geland op Amerikaanse bodem, waardeerde het publiek het orkest met een staande ovatie. Vervolgens werd er nog gezellig geborreld en nagepraat in de foyer van ’t Rondeel.