donderdag 19 januari

Parijs op Kasteel Dussen
20.00 uur, Kasteel Dussen, Binnen 1-4, Dussen. Pauline Oostenrijk en Enno Voorhorst treden op in Kasteel Dussen. Het was in Parijs dat waarschijnlijk de eerste werken voor de hobo en gitaar zijn geschreven door gitarist Napoleon Coste. Samen met zijn vriend en hoboïst Frédéric Triébert heeft hij deze stukken daar uitgevoerd. De rode draad in dit programma is Parijs. Na de pauze wordt vanuit Parijs een uitstapje gemaakt naar Istanbul in de Oriënt Express, gecomponeerd door Pauline Oostenrijk. Deze trein doet ook Venetië aan waar Notte a Venezia weer naadloos op aansluit. De afsluiter bestaat uit drie arrangementen door Enno Voorhorst van bekende Franse chansons. Entree kost 15,00 euro, met vriendenpas 12,00 euro. Reserveren kan via www.kasteel-dussen.nl.

vrijdag 20 januari

Bingo in dorpshuis Teratina
19.00 uur, dorpshuis Teratina, De Korten Bruggert 7, Eethen. Er is weer bingo in dorpshuis Teratina te Eethen. De zaal is open vanaf 19.00 uur en om 20.00 uur gaat men spelen. In de pauze is er een verloting met leuke prijzen.

woensdag 25 januari

'Vies feestje'
15.00 uur, ‘t Rak, Gouderak. Poppentheater Dubbele Jan speelt de voorstelling 'Vies feestje'. De voorstelling is gemaakt naar aanleiding van het boek 'Maximiliaan Modderman viert een feestje', dat centraal staat tijdens de aankomende Nationale Voorleesdagen. De voorstelling is in ‘t Rak in Gouderak. Kaartjes zijn 5,00 euro en te koop via de website van de Bibliotheek Krimpenerwaard.

vrijdag 27 januari

Concertreeks Sleeuwijks Kerkje
20.15 uur, Sleeuwijks Kerkje, Kerkeinde 31, Sleeuwijk. Het volgende optreden in de concertreeks van deze winter zal worden verzorgd door een tweetal regionale musici. Sietse van Wijgerden (solo zang) en Chris van de Kuilen (piano) zullen de 'Winterreise' van F. Schubert ten gehore brengen. De één heeft zijn sporen verdient op het gebied van kerkorgel, kerkmuziek, muziekwetenschapper en als dirigent, terwijl de ander een gelauwerd pianobegeleider is. De musici zullen tijdens de presentatie interessante informatie geven over de ontstaansgeschiedenis van het muziekstuk.

zaterdag 28 januari

'Vies feestje'
15.00 uur, ‘t Rak, Gouderak. Deze zaterdag speelt poppentheater Dubbele Jan opnieuw de voorstelling ‘Vies feestje'. De voorstelling is in ‘t Rak in Gouderak. Kaartjes zijn 5,00 euro en te koop via de website van de Bibliotheek Krimpenerwaard.

Bintangs in Xinix
21.00 uur, Xinix, Doornseweg 2B, Nieuwendijk. De Bintangs komen zaterdagavond 28 januari weer naar Xinix in Nieuwendijk. De langst bestaande- en nog altijd optredende rockband van de lage landen komt hun 60-jarig jubileum (verlaat) in Xinix vieren. Entree kost voor leden 12,00 euro. Kaarten kosten voor niet-leden in de voorverkoop 14,00 euro en aan de deur 16,00 euro. Xinix gaat zaterdag 28 januari open om 21.00 uur en Bintangs beginnen rond 21.30 uur. Zie voor meer informatie www.xinix.nl.

woensdag 1 februari

MamaCafé Altena
09.30 uur, Kinderopvang Buitengewoon, Raadhuisplein (zijkant van het gebouw), Woudrichem. Iedere eerste woensdag van de maand komen (aanstaande) ouders samen in het MamaCafé. Voor de kinderen is er een leuke (knutsel)activiteit en ouders kunnen onder het genot van een kop koffie of thee met iets lekkers met elkaar praten over alles wat te maken heeft met het ouderschap. Geregeld sluiten deskundigen aan om een onderwerp verder uit te diepen. Zie ook www.mamacafe-altena.nl.