ZVDO'74 begint stroef aan het nieuwe jaar

REGIO • De eerste wedstrijd van 2023 was zaterdag 14 januari een feit voor de waterpoloërs van ZVDO'74 uit Andel. Ze hebben het jaar niet kunnen starten met een overwinning.

De heren werden opgewacht in het Ir. Ottenbad in Eindhoven, waar Aegir de tegenstander was. Aegir had de laatste keer met één punt verschil gewonnen. Nu was het de taak voor ZVDO´74 om de winst naar hun zijde te keren. 

De wedstrijd begon goed. Het eerste balbezit was toonaangevend voor het balbezit in de aanval. Er werd rustig gespeeld en de focus was goed bij de waterpoloërs uit Andel. Mathé van Noorloos kon de score openen na een fraaie tikbal. Aegir antwoorde hier al snel op en de gelijkmaker trof het doel. 

Arie Stuij en Emiel Goedel haalden vervolgens voordeel uit het kalme doch dynamische spel. De eerste periode eindigde in 1-3 voor de gasten uit Andel. 

Door enig verval van plan van aanpak verliep de tweede periode een stuk minder goed. Sterker nog, de Andelse heren werden flink overruled door Aegir. ZVDO’74 ging rommeliger spelen en Aegir zette de score ondertussen op 5-3. Het was nu de taak om in de tweede helft een inhaalslag te maken. 

Tweede helft

De derde periode begon iets feller. Verdediging op de man had wellicht een draai kunnen geven in het spel. Wat er echter gebeurde was dat het spel meer stilviel. Jan-Willem Vaneker kon uit deze stilte wel een mooi doelpunt vanaf de vleugelpositie maken. 

De vierde periode ging met 6-4 in. Aegir zou dit voordeel in score met man en macht beschermen. Al snel na een hard schot en na een time-out kon Aegir de score op 8-4 zetten. Het werd een hele kluif voor ZVDO’74, maar ze probeerden zich te herpakken.

Mathé van Noorloos scoorde vanaf de midvoor-positie. Jelle Sterkenburg kon de score nog op 8-6 zetten na een counter en mooie assist van keeper Corné van der Zouwen. Helaas was het niet genoeg.

De tijd kwam op nul seconden en de golven in het bad kalmeerden. Een zuur verlies voor ZVDO’74, een zoete winst voor Aegir.

Volgende wedstrijd

Zaterdag spelen de Andelse heren thuis in AquaAltena tegen Waterpolo West-Brabant om 17.45 uur. Iedereen is welkom om deze gewaagde pot te aanschouwen.