Nieuwjaarsconcert Oefening & Uitspanning

WIJK EN AALBURG • Muziekvereniging Oefening en Uitspanning hield afgelopen zaterdag, na twee coronajaren, weer een nieuwjaarsconcert in het Willem van Oranje College te Wijk en Aalburg. Speciaal voor deze bijzondere gebeurtenis had de concertcommissie extra uitgepakt: de zaal was sfeervol versierd, er waren prijzen te winnen en er was een mooi muzikaal programma voorbereid.

Tijdens het concert werd afscheid genomen van dirigent Anno Appelo. Anno was de afgelopen 14,5 jaar de muzikale leider van het A-orkest en zeer succesvol met de band: tweemaal Nederlands Kampioen, diverse festivals en concoursen gewonnen en als klap op de vuurpijl in 2017 wereldkampioen. Naast deze competitieve successen, verzorgde Oefening en Uitspanning onder zijn leiding meer dan honderd concerten in binnen- en buitenland, waaronder in Duitsland, Roemenië en Vietnam.

Daarnaast werd er ook afscheid genomen van twee trouwe leden: Wim en Elly van Loon. Beiden waren tientallen jaren lid van de vereniging. Wim is zelfs 50 jaar onafgebroken lid geweest, waarvan zo’n 40 jaar als Principal Cornet (concertmeester). Daarnaast heeft Wim ook diverse jaren bestuursfuncties bekleed binnen de vereniging. Om deze bijzondere betrokkenheid te benadrukken is Wim van Loon benoemd tot erelid van Oefening & Uitspanning en kreeg hij de oorkonde overhandigd van voorzitter Erik van Ooijen. Tijdens de avond traden het A-, B-, en C-orkest op voor een enthousiast publiek. Dit publiek was in grote getalen aanwezig, er moesten zelfs stoelen bij geplaatst worden. Als afsluiting van de avond speelden het A-, B-, en C-orkest gezamenlijk 'Brabant' van Guus Meeuwis.

Het volgende concert van Oefening & Uitspanning is op 28 januari, om 19.30 uur in de St. Catharijnekerk te Heusden. Tijdens dit concert speelt de band samen met Duo Virtuoso.