• Lars Hutten na zijn treffer in de KNVB beker tegen Vitesse.
• Lars Hutten na zijn treffer in de KNVB beker tegen Vitesse. Foto: Rick den Besten

Hutten stopt met voetballen

WERKENDAM • Lars Hutten heeft Kozakken Boys donderdag medegedeeld per direct te moeten stoppen met voetballen. De aanvaller kan zijn dagelijkse werkzaamheden als makelaar, een studie en het drukke gezin niet meer combineren met voetballen.

Op de website van Kozakken Boys bedankt Hutten de Werkendamse club: “Ik heb mij hier door de club, medespelers, staf en supporters altijd enorm gewaardeerd gevoeld en wil daar iedereen voor bedanken."

"Dat ik nu abrupt moet stoppen met voetballen is natuurlijk heel vervelend voor alle partijen. Het was ook een moeilijke keuze, want het voetbal zit in mijn DNA", stelt de aanvaller.

Deur staat open

Technisch directeur Johan van der Werff geeft aan dat de deur van Hutten altijd open staat in Werkendam. “Lars is altijd transparant naar ons geweest en heeft ons altijd op de hoogte gehouden over zijn situatie. Namens de TC en staf weet Lars dat de deur altijd open staat in welke rol dan ook, want Lars heeft laten zien dat hij als speler en mens een echte Kozak is.”

Hutten kwam in de zomer van 2021 over van TOP Oss. De aanvaller begon met voetballen bij JPS in zijn geboorteplaats Tilburg, waarna hij via de jeugdopleiding van Willem II en PSV begon aan een loopbaan met meer dan 250 wedstrijden in het betaald voetbal. Via onder meer Willem II, Excelsior, Fortuna Sittard en het Duitse SV Rödinghausen streek de Brabander neer bij Kozakken Boys. 

Hutten speelde 46 wedstrijden voor Kozakken Boys, waarin hij zeven keer scoorde en vijf assists gaf.