• Almkerk - LRC Leerdam (3-2).
• Almkerk - LRC Leerdam (3-2). Foto: Rick den Besten

Almkerk door naar kwartfinale

GORINCHEM • GJS en VVAC spelen hierin tegen elkaar. De overige vijf kwartfinalisten zijn woensdagavond bekend geworden, te laat om nog mee te kunnen nemen in deze uitgave. Het populaire toernooi is actueel te volgen op onze website: www.regio-voetbal.nl.

SVW – Woudrichem (3-2)

SVW zat maandagavond na winst op Woudrichem in de wachtkamer. De streepjes moesten dinsdag hopen op de helpende hand van LRC Leerdam tegen Almkerk, dat de beste papieren had. Tegen Woudrichem kwam SVW na twaalf minuten op voorsprong door een knal van Patrick Zwart; 1-0. De ruststand was 2-1, door doelpunten van Hicham Farhou voor SVW en Tim Saaman voor Woudrichem. Saaman knalde ook de gelijkmaker binnen. Farhou besliste de eindstand op 3-2. Woudrichem eindigde als derde in de poule en is veilig voor volgend jaar.

Doelpuntenmakers
SVW: Hicham Farhou (2), Patrick Zwart
Woudrichem: Tim Saaman (2)

Ameide – Kozakken Boys (0-3)

Via captain Robin Damen kwam Kozakken Boys al snel op voorsprong. Ameide liet het er niet bij zitten, maar Kozakken Boys-sluitpost Angelo Mathilda maakte een solide indruk. Ruststand was 0-1. Na de rust was het Kozakken Boys dat de voorsprong verdubbelde via Hendri Kant. Hij maakte ook de 0-3. Kozakken Boys wordt waarschijnlijk poulewinnaar.

De winst van SVW op Woudrichem mocht de titelverdediger niet meer baten

Ameide: Kozakken Boys: Hendri Kant (2), Robin Damen

Almkerk – LRC (3-2)

Almkerk moest dinsdagavond winnen of met minimaal 2-2 gelijkspelen om als poulewinnaar door te gaan. Bij winst van LRC zou SVW doorgaan. Binnen de kortste keren was het 2-0 voor Almkerk. De doelpunten werden gemaakt door Steven Molenschot en Remco den Besten. LRC kwam in de tweede helft terug tot 2-2. De Leerdammers bleven drukken en gingen met een veldspeler extra in de laatste paar minuten vol voor de winst. Met nog enkele seconden op de klok was het Almkerk dat hiervan profiteerde. Zo zien we Almkerk terug als winnaar van poule A.

Almkerk: Remco den Besten (2), Steven Molenschot
LRC: Fabian van Horssen, Furkan Cetin

Sleeuwijk – HSSC’61 (4-1)

Sleeuwijk kwam goed uit de startblokken en kon na een minuut of zeven ook echt juichen. Josbert Wemmenhove schoot zijn ploeg op voorsprong; 1-0. Kort voor de rust vergrootte Sleeuwijk de voorsprong via Akram Mahamed, waardoor de ruststand 2-0 was. Binnen de kortste keren na de rust verdubbelde Sleeuwijk de voorsprong naar 4-0. Jeffrey Molhoek en Josbert Wemmenhove brachten hun totaal dit toernooi op twee. HSSC'61 zette halverwege de tweede helft ook een score op het bord. Remon van Soest schoot binnen. Beide ploegen wisten de laatste tien minuten niet meer te scoren, waardoor Sleeuwijk voorlopig de beste nummer twee is.

Sleeuwijk: Josbert Wemmenhove (2), Akram Mahamed, Jeffrey Molhoek
HSSC'61: Remon van Soest

Finale-avonden

Alle andere beslissingen in de poules zijn woensdagavond gevallen. De kwartfinales staan voor donderdag 5 januari op de rol, de halve finales voor vrijdag 6 januari en de finale voor zaterdag 7 januari. Voor de drie finale-avonden is kaartverkoop van toepassing.