Gemeente: 'Begrip voor aantal punten kritiek Middelweg'

nieuw-lekkerland • De gemeente Molenlanden heeft inmiddels gesproken met de initiatiefnemers van het nieuwe appartementencomplex aan de Middelweg in Nieuw-Lekkerland, zo laat een woordvoerder in een reactie op het artikel hiernaast weten. 

“Als gemeente hadden we graag gezien dat deze woningen dit jaar gebouwd werden. Zeker met de woningschaarste die er is. We begrijpen op een aantal punten de kritiek van de initiatiefnemers en realiseren ons dat we lessen moeten trekken uit het verloop van deze procedure. Die nemen we mee bij het vervolg. Wij hebben inmiddels gesproken met de initiatiefnemers en gaan binnenkort in gesprek met de omwonenden en initiatiefnemers over het vervolgproces.”


Nieuw college en programma voor waterschap

regio • Waterschap Rivierenland heeft deze week het nieuwe dagelijks bestuur benoemd. Ook heeft het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland ingestemd met het bestuursprogramma voor de periode 2023-2027. In het bestuursprogramma ‘Aan de slag met water’ staat in hoofdlijnen hoe het waterschap omgaat met de thema’s die spelen in de samenleving, welke ambities het waterschap heeft en welke koers het wil varen in de bestuursperiode 2023-2027. De rode draad is het uitvoeren van de kerntaken. Het gaat dan om de bescherming tegen te veel water en zorgen voor genoeg en schoon water.

Het College van Dijkgraaf en Heemraden ziet er als volgt uit: dijkgraaf Co Verdaas, Melinda Boons (heemraad middelen en wegen), Esther Groenenberg (heemraad watersysteem), Henk van 't Pad (heemraad waterveiligheid), Goos den Hartog (heemraad waterketen en eerste loco-dijkgraaf), Kees Romijn (heemraad watersysteem) en Kees Vonk (secretaris-directeur).