• Marcella de Kuiper met enkele cliënten van dagboerderij De Hoeff.
• Marcella de Kuiper met enkele cliënten van dagboerderij De Hoeff. Foto: Geurt Mouthaan

De Hoeff op zoek naar allerlei klusjes

giessenburg • Maandenlang waren meerdere cliënten van dagboerderij De Hoeff in Giessenburg er druk mee: de facturen en andere paperassen van een bedrijf uit de streek uit ordners halen, de nietjes en paperclips verwijderen en het papier vervolgens via de versnipperaar verwerken. 

Maar waar niet bijkomt en alleen maar afgaat, dat houdt op een gegeven moment op. Vandaar dat De Hoeff nu op zoek is naar bedrijven die oude archieven hebben liggen en dat op willen ruimen. "De papieren gaan, als we ze uit ordners en mappen hebben gehaald en nietjes en paperclips hebben verwijderd, direct in de versnipperaar", licht begeleidster Marcella de Kuiper toe. Nog een voordeel: De Hoeff biedt deze dienst gratis aan. "Grote hoeveelheden kunnen we makkelijk aan, er is genoeg ruimte om het op te slaan."

Dagboerderij De Hoeff is een dagbesteding van Syndion. Hier werken mensen met een beperking of niet aangeboren hersenletsel (NAH). Bij de Tuinderij-groep, onderdeel van De Hoeff, werken de deelnemers in een grote groentetuin, bij de dieren of in de kantine.  Daarnaast worden er verschillende producten verkocht zoals groente, fruit en eieren. 

Buiten zijn cliënten ondertussen aan het werk in de tuin. Zeker in de warme maanden biedt dat voldoende bezigheid. "Maar in de winter kunnen we allerlei inplakklussen goed gebruiken", vult Marcella aan. "En in de zomer is het heel prettig voor de afwisseling of het bieden van een uitdaging. Voor de Dorpsraad Giessenburg hebben we bijvoorbeeld waxinelichtjes in zakjes gedaan, die later in het dorp werden bezorgd. Of denk aan het inpakken van kerstpakketten of het vouwen van kaarten. Zowel bedrijven als verenigingen kunnen bij ons aankloppen. En ook dit is gratis."
Last but not least: een klusvrijwilliger of klusvrijwilligster is van harte welkom bij de locatie van Syndion. "Het gaat dan om allerlei kleine werkzaamheden in en rond onze gebouwen. Feeling met de doelgroep is een plus, maar je hoeft niet te werken met onze cliënten."

Voor meer informatie en aanmeldingen: tuinderij@syndion.nl of 06-10711644.

Geurt Mouthaan