Hartzeer

U leest hier over een stukje hartzeer van een lid van de club, spelend in geel en zwart.

We zijn als club trots dat het ons steeds weer lukt eigen spelers op te leiden voor onze selectieteams, een A- en B selectie van elk 18 spelers. Op dit moment zit het even tegen, drie zwaar geblesseerde spelers en dan ook nog drie vertrekkende spelers. Tel uit je winst! Gelukkig komen er ook nu weer en paar talenten over uit de jeugd. En natuurlijk zijn spelers die vrij zijn en zich bij ons clubje willen aansluiten van harte welkom. Maar let wel; gesloten beurzen, contributie betalen en waar mogelijke bereid tot ondersteuning van onze vrijwilligers.

Het doet mijn voetbalhart pijn dat er in onze regio een kleine club is die groot wil doen, maar zelf niet kan opleiden, een ware rooftocht is begonnen om jonge, talentvolle spelers te verleiden om voor wat contanten bij de club te komen. Alhoewel komen…. Ze worden gestald bij een dependance, om daar eerst nog eens te laten zien wat ze waard zijn. Met als reden: het opbouwen van een regioteam om zo meer publiek te trekken. Dit is namelijk op dit moment in vijf minuten te tellen.
Dat er slachtoffers (kleine clubs) vallen is hun probleem niet, dat zoeken ze zelf maar uit. Want als je geld hebt maar niet op kan leiden is immers alles goed te maken. Triest. Zeker als je constateert, dat er bij een bezoek van een scout geen enkel contact gelegd wordt met de club. Ik dacht dat dit verplicht is voor betalende organisaties? Dit over Sterk Door Contanten. Maar ook voor onze spelers geldt: Wanneer je toezegt te blijven, hou je dan aan de afspraak, al is het in ieder geval voor het komende jaar.

Voor de lezers, die een hart hebben voor geel en zwart: Mensen, met elkaar de rijen sluiten, de rug rechten, eerst vakantie en dan met elkaar weer op weg om er weer een mooi, nieuw seizoen van te maken.

Groet van een op dit moment teleurgestelde sportvriend,

Wim de Jong 


Groei banen in lagere versnelling

regio • In 2023 stijgt het aantal banen verder in de regio Gorinchem, maar deze groei vlakt wel af door lagere economische groei en aanhoudende personeelstekorten. Dat blijkt uit de arbeidsmarktprognose 2023-2023 van UWV.

Het aantal banen zal naar verwachting nog groeien met 2,2%. Hoewel de meeste sectoren er banen bij krijgen, daalt het aantal banen in de industrie. In veel andere sectoren neemt het groeitempo af.