• Niet geheel ongelukkig trok Alblasserdam tegen SV Meerkerk aan het langste eind.
• Niet geheel ongelukkig trok Alblasserdam tegen SV Meerkerk aan het langste eind. Foto: Richard van Hoek

Druiven zijn zuur voor SV Meerkerk

alblasserdam • Onder perfecte weersomstandigheden maakten Alblasserdam en Meerkerk er een heerlijk voetbalmiddagje van. De neutrale toeschouwer, maar zeker ook het thuispubliek, heeft volop genoten. Want Alblasserdam trok uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind en mag komende zaterdag wederom op het eigen Souburgh aantreden tegen RCS uit het Zeeuwse Souburg.

"Ik ken de club niet, maar vanuit mijn CIOS-studententijd heb ik nog wel contacten in die omgeving. We moeten dit vasthouden en net als vandaag ook weer karakter tonen. Bovendien zitten zij wel anderhalf uur in de auto,  toch een voordeel voor ons", blikte Umut Takac al vooruit. "Vandaag was het slordig, dat moet volgende week beter. Net als de jongens wil ik zeker niet degraderen. Natuurlijk moet Alblasserdam volgend jaar niet het Altena van de tweede klasse worden, maar ik heb ze wel gevraagd om in ieder geval voor zichzelf te spelen."
En dat ging goed. De thuisploeg startte voortvarend. Al na zeven minuten had de prima spelende Dogukan Senol de 1-0 in het net liggen. Luuk van der Leun antwoordde aan de andere kant direct, maar op advies van de neutrale grensrechter werd de gelijkmaker afgekeurd. Iets voor rust stond de 1-1 wel op het bord. Melvin van den Heuvel werd iets buiten het strafschopgebied onderuit geschoffeld en Mechiel van Zessen krulde de vrije trap fraai in de winkelhaak. De gasten namen het spel meer en meer in handen en leken met een voorsprong de rust in te willen gaan.

Toen dat niet lukte, nam de Meerkerkse technische staf in de rust geen halve maatregelen. De backs Daan Kievith en René van Genderen werden vervangen door Floren Streefkerk en Leon de Leeuw.  Het gewenste effect bleef uit, ook omdat Dogukan Senol - identiek aan het begin van de eerste helft - scoorde. "Voor de winterstop heb ik voor het laatst gescoord, tegen GJS of Schelluinen, dat weet ik niet meer. Maar wel een tijdje terug. Deze overwinning hadden we nodig. Met snel druk zetten en gas blijven geven, hebben we vandaag gewonnen. We willen graag in de tweede klasse blijven. Als team zijn we er klaar voor. Zoals Johan Cruijff ooit zei: 'Als je ergens niet bent, ben je óf te vroeg, óf te laat'.  Ik was tegen Meerkerk twee keer op tijd en dat wil ik volgende week ook zijn", genoot Senol.

Richting de sloffase kwam het veerkrachtige Meerkerk weer terug in de wedstrijd. Opnieuw was het Mechiel van Zessen die prachtig de 2-2 maakte. Lang ervan genieten kon de ploeg van Gert-Jan Koekkoek niet. Want vanaf de aftrap trok de sterke Ansu Camara ten aanval. Het leverde Alblasserdam een corner op, die uiteindelijk door aanvoerder Ahmet Kuyucu werd afgerond; 3-2.

De vele toeschouwers gingen er eens goed voor staan. Met man en macht en onder luide aanwijzingen van trainer Gert-Jan Koekkoek gingen de gasten op zoek naar de gelijkmaker en die werd nog gemaakt ook. In een overvol strafschopgebied kreeg doelman Ahmet Erol de bal niet te pakken. Luuk van der Leun wel, maar vanwege het teveel hinderen van Erol ging het Meerkerkse feestje -en dat was net als bij de eerste afgekeurde goal discutabel- niet door. "De scheidsrechter maakte een wel heel veilige keuze door het doelpunt te annuleren. Die keeper stond verder dan vijf meter van de doellijn. Maar niet getreurd, we zijn op plek 3 geëindigd in een zware competitie. Een fantastisch seizoen en een fantastisch bekertoernooi. Echt super. Vandaag miste ik dat ietsje extra, dat we normaal gesproken wel hebben. Mijn spelers zijn diep gegaan, maar het was net niet genoeg. Ze zitten nu kapot in de kleedkamer. Zoals het hoort", aldus Koekkoek, die best voor promotie had willen gaan. Ondanks het vertrek van Melvin van den Heuvel en de tweeling Van der Leun naar Almkerk. "Afgelopen week hebben Luuk en Daan hun vertrek aangekondigd. Dat gaf natuurlijk wat onrust. Ik weet dat ze ambities hebben en ik denk ook dat ze het niveau aan kunnen, maar zeg het eerder."

Theo Sprong