• Gastvrouwen Annemarie en Anette in de Dorpskerk.
• Gastvrouwen Annemarie en Anette in de Dorpskerk. Foto: Aangeleverd

Lekkerlandse Dorpskerk opent deuren

nieuw-lekkerland • De Dorpskerk van Nieuw-Lekkerland opent deze zomer ook op zaterdagmorgen haar deuren. 

"Waarom we nu de kerkdeuren ook op zaterdag open zetten?", zegt Aldert de Gruyter, lid van de evangelisatiecommissie: “De kerk is er voor iedereen. Misschien zijn mensen wel nieuwsgierig hoe de kerk er van binnen uit ziet. Of zoeken ze de stilte.”
Het karakteristieke kerkgebouw aan de Lekdijk is in 1847 gebouwd en is daarmee met 176 jaar een gebouw met historie. De hervormde gemeente, die er elke zondag samenkomt, is al ruim 400 jaar oud.

Vandaag zijn Annemarie en Anette de gastvrouwen: “De koffie staat klaar voor iedereen, drempelvrees is niet nodig. Ook hebben we lektuur liggen voor belangstellenden. We hopen op aanloop en hebben een luisterend oor." 

Mediteren

Bezoekers kunnen rustig zitten in de kerkbanken, luisteren naar de stilte, nadenken, mediteren. "Of bidden, alleen of met een van ons", vullen Annemarie en Anette aan. "Ja, de kerk is best een bijzonder gebouw. Wij noemen het Gods huis.” 

De Dorpskerk staat aan de Lekdijk 118 in Nieuw-Lekkerland. De deuren gaan elke zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur open voor iedereen.