Midzomerweek bij molens Kinderdijk

kinderdijk • Stichting Werelderfgoed Kinderdijk houdt in juni een Midzomerweek met allerlei activiteiten.

In de kleine polder aan de dijk wordt een tent opgezet die gebruikt zal worden voor verschillende activiteiten. Woensdag 7 juni komen Fien en Teun 's middags naar Kinderdijk. Kinderen kunnen zich opgeven om samen met hen te knutselen, op de foto te gaan en een boottocht langs de molens te maken. 

Vrijdag 9 juni opent de stichting 's avonds enkele bezoeklocaties in het Werelderfgoed voor een avondopenstelling. Bezoekers kunnen genieten van een zomerse avond en langsgaan in Museummolen Nederwaard, de film bekijken in Hulpgemaal de Fabriek, aan boord stappen van de rondvaartboot en een kijkje nemen in het Wisboomgemaal. Ook is de buitenexpositie te zien.

Zaterdag 10 juni is er een gratis brunch voor buurtbewoners. Iedereen die in de buurt van ons Werelderfgoed woont, is uitgenodigd om te genieten van een brunch. De brunch wordt georganiseerd door Stichting Werelderfgoed Kinderdijk in samenwerking met de lokale bakker ‘Ons Dagelijks Brood'. 'Tijdens de brunch bieden we de mogelijkheid om op vrijwillige basis een donatie te doen', meldt de SWEK. 'Alle opbrengsten hiervan gaan rechtstreeks naar de bakker als blijk van waardering voor hun bijdrage aan dit evenement. Om verzekerd te zijn van een plek aan tafel, vragen we alle genodigden zich aan te melden op onze website: www.kinderdijk.nl/brunch..' Alle activiteiten staan op www.kinderdijk.nl/25jaar.