Slechte generale Schelluinen

nieuwendijk • Tegen het al weken geleden gedegradeerde Altena bakte Schelluinen er heel weinig van. En leed een meer dan terechte 4-2 nederlaag. De doelpunten van Pascal van Delden en Albert Musaij waren de enige lichtpuntjes. "Als de wil en de inzet ontbreken, dan wij zijn we een middelmatig ploegje", onderdrukte Schelluinen-trainer Richard van Gils op diplomatieke wijze zijn teleurstelling. "In de rust heb ik gevraagd wat de bedoeling was. Met een drietal wissels ging het in de tweede helft iets beter, maar niet meer dan dat. Komende weken, om te beginnen tegen Groote Lindt, zullen we moeten laten zien waar we echt toe in staat zijn."


Streefkerk onderuit 

heukelum • In een niet al te vriendelijke wedstrijd moest Streefkerk de punten in Heukelum laten. In een wedstrijd waar de spanning erop zat, kwamen de mannen van het trainersduo Van Dijk/Toom niet verder dan een late aansluittreffer van Christiaan de Jong. Ondanks de 2-1 nederlaag op de Vriezenwijk eindigde de debutant op een mooie vijfde plek in de zware tweede klasse H. "We hebben het netjes gedaan en kijken tevreden terug op onze interim-klus", aldus trainer Ferry van Dijk.


Arkel sluit goed af

schoonhoven • Met een 1-2 overwinning op Schoonhoven zit het seizoen er voor Arkel op. "Een prettige afsluiting, zeker na de afgelopen twee teleurstellende zaterdagen. Elf tegendoelpunten in twee wedstrijden voelde niet goed", vond scheidend trainer Leon Elands. Hij laat met grote tevredenheid op Schoonzigt een derdeklasser achter. "En dat is goed voor deze club, die nu weer kan door ontwikkelen richting een nieuwe ploeg." Na de 0-0 ruststand opende Han Dubbeldam de score. De mooiste goal van de wedstrijd volgde niet veel later, toen Corné van Horik een heerlijke goal maakte. "Afgelopen donderdag oefende we op deze 'koffiemolen'variant en geweldig dat 'ie er vandaag ook in ging." Een mooie afsluiting voor Leon Elands bij ASV Arkel, dat in de slotminuten nog wel een tegengoal moest accepteren.


Freewheelend De Alblas naar ruime zege

oud-alblas • Op Souburgh sloot kampioen De Alblas het seizoen plichtmatig, maar wel met een ruime 6-1 overwinning op degradant Dilettant af. "Een prima slot van een heerlijk seizoen", zag trainer Maarten van Gastelen. Halverwege stond de gastheer door goals van Jeffrey Gelderblom, Jeroen Muilwijk en Youri Groenendijk op een 3-1 voorsprong. Na rust haalde Erwin van der Heiden schitterend uit; 4-1. Het slotakkoord was voor invaller Stefan Bakker, die twee keer het net wist te vinden. "Jammer dat Erwin lager gaat voetballen bij Drechtstreek, we gaan zijn leiderschap en schoten zeker missen. Nu op vakantie en dan afwachten in welke tweede klasse we worden ingedeeld."