Winst doet VVAC nog een plekje stijgen

ottoland • VVAC heeft in eigen huis gewonnen van SC Everstein. Het duel tussen de twee nacompetitiedeelnemers eindigde in 3-2, waardoor de Ottolanders als negende eindigden en niet al komende zaterdag aan de nacompetitie hoeven te beginnen.

In Ottoland kwam Everstein op voorsprong via een strafschop van Victor Snoek, waarna Christiaan Leeuwis -na een vloeiende aanval met Joran Houweling en Tom den Besten- tekende voor de gelijkmaker. Een kwartier na rust kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong via Jesper van Alphen, maar een kwartier later trok Joran Houweling de te stand weer gelijk. Houweling kroonde zich met een fraaie tweede treffer ook tot matchwinner.
Volgens VVAC-trainer Maarten de Bruijne was de overwinning terecht. "Ik vond ons beter spelen en twee keer krijgen we eigenlijk uit het niets een goal tegen. Toch weten we, net als vorige week, te winnen. Afsluiten met twee overwinningen maakt dat we met een goed gevoel richting de nacompetitie gaan. We worden nu negende, dat is misschien ook wel de plek waar we horen te staan. Deze groep staat er altijd wanneer het echt moet. Dat moeten we de komende weken ook laten zien.”