• Milan van Dijk zet SV Meerkerk op 1-0.
• Milan van Dijk zet SV Meerkerk op 1-0. Foto: Rick den Besten

Youri van Blanken schiet SV Meerkerk in extremis naar volgende ronde

meerkerk • Voor een sterk spelend SV Meerkerk leek er halverwege, ondanks de (te) magere 1-0 tussenstand, geen vuiltje aan de lucht tegen Internos. Maar na de thee tapte de ploeg uit Etten-Leur uit een ander vaatje. Na de snelle gelijkmaker werd het een gelijkopgaande wedstrijd. Uiteindelijk trokken de mannen van Gert-Jan Koekkoek met 3-2 aan het langste eind. 

Matchwinner werd dinsdagavond aanvoerder Youri van Blanken, die in blessuretijd een voorzet van de uitblinkende Melvin van den Heuvel binnenschoof. "Voor rust had het verschil groter moeten zijn. Zij kwamen sterk uit het kleedlokaal en wij duidelijk niet. We konden de bal niet vasthouden en kwamen, ook door te veel lange ballen, niet meer aan voetballen toe. Toen Mechiel (van Zessen - TS) vanaf elf meter 2-1 maakte, hadden we 'm over de streep moeten trekken. Maar het werd nogmaals gelijk en ik mocht de gelukkige zijn om de winnende te scoren", glom Van Blanken van oor tot oor.

Dat deed zijn trainer ook. "We hadden wel veel zuiniger moeten zijn. Vooral in de eerste helft. De ene goal van Milan van Dijk was te mager. We kwamen inderdaad niet lekker uit de rust en toen het uit de kluts snel 1-1 werd (door een goal van Sven van Zwam - TS), heb ik Melvin van den Heuvel een linie laten zakken. Met zijn diepgang zonder de bal te hebben, pakten we het weer op". aldus Gert-Jan Koekkoek. "Ik heb ze vooraf twee dingen meegegeven: keihard werken en genieten. De basis van dit seizoen. Mentaal zit het bij ons wel goed, we pakken op het laatst wel de winst."

Zekerheidje

Toch hing de volgende ronde een aan dun draadje. Geholpen door een niet al te slimme overtreding van doelman Bjorn van Sundert binnen de beruchte lijnen, rechtte de thuisploeg na een belabberde herstart in de tweede helft de rug. Mechiel van Zessen was vanaf de penaltystip een zekerheidje, maar op voorsprong zakten de geelhemden ver terug. Een bal op de lat had een waarschuwing moeten zijn. Niet veel later stond de 2-2 op het scorebord. Invaller Devin Tholei bracht de ploegen weer in evenwicht.

In de slotminuten kon de vermakelijke pot voetbal alle kanten op. Melvin van den Heuvel had de 3-2 op de schoen, maar aan de andere kant had de 2-3 ook zo maar kunnen vallen. Met de klok al op 90 werd Youri van Blanken de held op De Burcht.

Theo Sprong