Afbeelding
Foto: Bert Bons
update

Burgemeester Segers opent nieuwe jeu de boules-banen in Groot-Ammers

Nieuws

GROOT-AMMERS • Burgemeester Theo Segers van Molenlanden heeft op donderdagochtend 25 mei de nieuwe jeu de boules-banen van ‘Laat de Boules de Boel’ in Groot-Ammers geopend. Dit deed hij door enkele jeu de boules-ballen te gooien.

De vereniging is onlangs verhuisd op het terrein van voetbalvereniging Groot-Ammers. Omdat de voetbalclub een kunstgrasveld kreeg, moest de baan van de jeu de boules-vereniging iets opschuiven.

“We hebben nu een mooi nieuw terrein en een mooi clubhuis”, stelt secretaris Gerard Nieuwenhuizen tevreden vast. Er zijn zestien banen om jeu de boules te spelen.

In zijn openingswoord feliciteerde de burgemeester de vereniging en ging ook in op het sociale aspect van het jeu de boules in verenigingsverband: de betrokkenheid met elkaar, gezien worden en opgenomen worden bij een vereniging en meedoen. Dit sloot aan op de mededeling van voorzitter Martin Volker over het doel van het toernooi: Op een prettige en ontspannen manier in de buitenlucht recreatief jeu de boules spelen, dus niet op het scherpst van de snede.

Na de openingshandeling ging rond 10:30 uur het doublettentoernooi van start. Doubletten bij Jeu de Boules houdt in dat er in teams gespeeld wordt. De twee spelers van een team hebben elk drie boules. Eén van het team is degene die de boules van de tegenstander van zijn plaats schiet. Het andere teamlid zorgt dat de eigen boules zo goed mogelijk geplaatst worden. 24 teams hadden zich ingeschreven. De meeste teams van LdBdB, maar ook teams van verenigingen uit de regio. Na vier speelronden werd de balans opgemaakt: Een mooie dag en een geslaagd toernooi met deelnemers die sportiviteit en het recreatieve element voorop stellen. De eerste prijs ging naar een team uit ’s-Hertogenbosch. Jaap Broere en Gerrit de Kruyk waren het beste team van LdBdB en gingen met de derde prijs naar huis.

Om leden te werven wil de jeu de boules-vereniging in juni en juli aan omwonenden en andere belangstellenden de mogelijkheid bieden om op zaterdagmiddagen van 14.00 tot 16.00 uur gratis te komen spelen. Materialen en instructeurs zijn aanwezig.