Auditie locatietheater in Nieuwpoort

nieuwpoort • Nieuwpoort 700+ wil de geschiedenis van het onderdeel worden van de Oude Hollandse Waterlinie en het verkrijgen van de stadsrechten, 740 jaar geleden, met locatietheater tot leven brengen. 

Op donderdag 15 juni viert Nieuwpoort haar 740e jubileum. Vanaf deze start het feestjaar boordevol activiteiten voor jong en oud. Het feestjaar wordt afgesloten met een locatietheater in de vesting. Zaterdag 3 juni zijn er auditie workshops in stadsboerderij Vredebest. Degenen die interesse hebben om mee te spelen zijn dan vanaf 13.00 uur welkom. Onder leiding en regie van regisseur Peter Jan Eckstein gaan de deelnemers spelenderwijs aan de slag met theater. 'Ontdek je verborgen talent en kijk samen welke rol je kunt spelen in dit toneelstuk', melden de organisatoren. Jong en oud kan meedoen. 

Perspectieven

Peter Jan Eckstein schreef het stuk ‘Nieuwpoort, een kleine geschiedenis van een fort’, waarin vanuit verschillende perspectieven een inkijkje wordt gegeven in de fortificatie van Nieuwpoort. "De herstructurering van Nieuwpoort raakte ontzettend veel bewoners; kinderen, volwassenen en ouderen met allerlei verschillende achtergronden. We zien die diversiteit graag terug in onze toneelspelers. We zijn met name op zoek naar spelers tussen de 12 en 30 jaar”, stelt Annie, voorzitter van Nieuwpoort 700+. Na deze aftrap in juni wordt er vanaf september iedere woensdagavond geoefend op een locatie in Nieuwpoort.

q  www.nieuwpoort700plus.nl