Streefkerk klopt ook EBOH

streefkerk • In de 'dying seconds' werd invaller Mijndert de Jong de matchwinner op Streveland. Dertig seconden na zijn 2-1 floot de scheidsrechter van dienst af en voegde de ploeg van Ferry van Dijk weer drie punten toe in het succesvolle debuutjaar in de tweede klasse. "Een terechte overwinning", oordeelde Van Dijk. "EBOH was vooral de eerste helft beter, maar scoren deden ze niet.. Kort na rust wel, maar niet veel later kwamen wij na een geweldige rush van Joel Baas, die werd afgerond door Tim den Besten, op gelijke hoogte. Wij waren, gezien de tussenstanden op andere velden, niet tevreden met een punt." Van Dijk wisselde aanvallend en dat werd beloond.


VVAC recht de rug

krimpen aan den lek • Het ging niet vanzelf, maar VVAC boekte bij degradant Dilettant een meer dan gewenste 2-4 overwinning. "Het ticket voor de nacompetitie is binnen, maar we hebben het wel spannend gemaakt", kon VVAC-trainer Maarten de Bruijne na afloop lachen. De Ottolanders keken snel tegen een achterstand aan, maar net voor rust trok Tom den Besten -op assist van broer Jurre- de stand weer gelijk. Net na de thee kwam de thuisploeg weer op voorsprong, maar via Joran Houweling, Jelle de Wit en kort voor tijd invaller Roland Bos gingen de punten mee naar de Alblasserwaard. 


SV Noordeloos niet verder dan een punt

rumpt • De mannen van trainer Hans Duijzer wisten de mooie reeks geen vervolg te geven. In de Betuwe bleef SV Noordeloos steken op een schamel pun. 

"Een terechte uitslag, in de eerste helft hadden we - windje mee - meer afstand moeten nemen. We hadden de wedstrijd onder controle, maar verzuimden om misschien wel drie keer te scoren. Alleen Kay Voormolen wist een voorzet van Patrick Slijkoort te benutten." In de tweede helft werkte niet alleen de wind, maar ook de scheidsrechter niet echt mee. "We kregen geen enkele vrije bal meer mee. Toen een niet al te slimme overtreding werd afgestraft (1-1), was de wedstrijd gespeeld." In de slotseconden botsten twee spelers van de thuisploeg op Robin van den Graaf. De ambulance moest er aan te pas komen om de ongelukkige speler van Rhelico te verzorgen.


Arkel geeft weer niet thuis

arkel • De blamage van vorige week tegen De Alblas kreeg helaas voor de thuisploeg een vervolg. Met 2-6 was Haastrecht veel te sterk op sportpark Schoonzigt. "We hebben niet gespeeld om te winnen en dan verlies je meer dan terecht", oordeelde Arkel-trainer Leon Elands keihard richting zijn falende spelers. "Het was van onze kant niet best. Toen Corné van Horik net voor rust 1-3 maakte, had ik nog even hoop. Maar die vervloog in de tweede helft heel snel." Elands zag de Krimpenerwaarders uitlopen naar maar liefst 1-5. Sander Dekkers maakte nog wel een tweede Arkelse treffer, maar het slotakkoord was voor Haastrecht; 2-6.